Hoe zorg je voor meer opbergruimte in huis? 3 tips 0

Hoe zorg je voor meer opbergruimte in huis? 3 tips

Door de jaren heen verzamel je ongelooflijk veel spullen. Inmiddels heb je het gevoel alsof je je huis bent uitgegroeid. Je hebt geen idee meer waar je spullen moet opbergen en het oogt altijd rommelig. Herken je je in deze situatie? Dan wordt het hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken en aan een oplossing te werken. Onvoldoende opbergruimte kan namelijk ongelooflijk veel gevolgen hebben voor het wooncomfort. Als jij je spullen niet meer netjes kunt opbergen en het huis standaard rommelig oogt, lukt het je niet goed om tot rust te komen. 

En nee, dat hoeft echt niet te betekenen dat je moet verhuizen naar een grotere woning. Vaak is het veel gemakkelijker dan je denkt om meer opbergruimte te creëren. Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Laat je dan inspireren door de volgende drie tips.

1. Kijk kritisch naar je huidige meubels 

Allereerst is het slim om kritisch naar je huidige meubels te kijken. Beschikken zij wel over voldoende opbergruimte. In een kleinere woning is het slim om voor zogenaamde multifunctionele meubels te kiezen. Meubels die verschillende functies kunnen dienen dus. Denk bijvoorbeeld aan een slaapbank, maar ook aan een salontafel met extra lades. Dit zijn slimme meubels om snel meer ruimte te besparen en direct meer te kunnen opbergen. Het kan dan ook geen kwaad om eens een blik te werpen op het aanbod van www.intenswonen.nl en op zoek te gaan naar een (gedeeltelijk) nieuw interieur. De juiste meubels kunnen wonderen doen voor het creëren van meer ruimte en opbergmogelijkheden. 

2. De juiste kasten 

Kasten zijn natuurlijk dé perfecte meubels als het om het creëren van opbergruimte gaat. Het is hierbij echter wel belangrijk dat je voor de juiste kast kiest. In een kleinere woning is het bijvoorbeeld slim om voor hoge, smalle kasten te kiezen. Zo maak je slim gebruik van de hoogte van de ruimte en neemt de kast verder niet al te veel ruimte in beslag. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een kast op maat te laten maken. Dit is vooral handig voor ruimtes met bijzondere afmetingen. Bijvoorbeeld voor op zolder wanneer je een schuin dak hebt. 

3. Ruim op 

Toegegeven, dit is misschien een open deur. Maar de kans is groot dat je toen je net introk in de woning eigenlijk nog helemaal geen last had van ruimtegebrek. Maar wij mensen zijn zo geneigd om spullen te bewaren, dat we uiteindelijk door de bomen het bos niet meer zien. Probeer daarom echt eens een dag te gebruiken om alle spullen uit te zoeken en waar nodig weg te gooien of weg te geven. Dat ruimt lekker op en zo creëer je snel meer ruimte. Wees echt kritisch. Gebruik je deze spullen momenteel niet? Dan is de kans groot dat dit zo blijft en kun je beter een ander adresje zoeken. Je zou er eventueel ook over kunnen nadenken om een opslagplaats te huren voor spullen die je wel wilt bewaren, maar die niet per se in huis hoeven te liggen. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *