Hout: sfeervolle trend binnen de raamdecoratie 0

Hout raamdecoratie

Houten raamdecoratie maakte in 2017 een ware comeback. Ook dit jaar zagen we deze raamdecoratie in verschillende woontrends terug komen. Dit jaar zien we ongelooflijk veel natuurlijke materialen terug in diverse woonstijlen. Houten raamdecoratie kon dan ook eigenlijk niet meer ontbreken. En laten we eerlijk wezen: de praktische en ongelooflijke uitstraling van houten jaloezieën op maat kan ieder interieur naar een hoger niveau tillen. In dit artikel leggen we uit waarom houten raamdecoratie helemaal in is anno 2018 en wat we verwachten voor de komende jaren.

Hout past binnen elk interieur

Het grootste voordeel van houten raamdecoratie is dat deze bij vrijwel elk interieur passen. Ze zijn tijdloos en bieden elk interieur nieuwe voordelen. Bovendien vind je houten raamdecoratie in alle soorten, maten en kleuren. Hierdoor kun je de raamdecoratie precies aanpassen op de uitstraling van je wooninterieur. Zo complimenteer je het wooninterieur met bijpassende raamdecoratie en dat maakt het totaalplaatje nóg effectiever. Gebruik voor het industriële interieur bijvoorbeeld houten raamdecoratie in het zwart of grijs en ga bij de klassieke look juist voor wit. Je kunt zo eindeloos variëren met verschillende woonstijlen en houten raamdecoratie.

Hout is tijdloos

Het voordeel van houten raamdecoratie is dat deze ontzettend tijdloos zijn. Zelfs over dertig jaar zullen de houten jaloezieën en prachtige houten shutters nog helemaal in zijn. Misschien past de stijl die je nu in huis hebt hangen dan misschien niet meer geheel bij jouw toekomstige wooninterieur, maar de raambekleding kan vrijwel altijd door voor de volgende ronde. Zeker als je dol bent op afwisselen is dat heel goed nieuws, zo hoef je niet telkens bij een nieuw interieur ook nieuwe raamdecoratie aan te schaffen.

Duurzaam

Houten raamdecoratie is over het algemeen zeer duurzaam. Je kunt er ontzettend lang mee doen en de meeste houten raamdecoratie zijn tegenwoordig gemaakt van duurzaam geteeld hout. Hierdoor denk je niet alleen aan het milieu, maar ook aan je portemonnee. Zo hoef je immers niet om de zoveel jaar nieuwe raamdecoratie aan te schaffen. Als je zoveel mogelijk wilt profiteren van de levensduur van jouw houten raamdecoratie, is het van cruciaal belang dat je deze goed onderhoudt. Wij raden aan om altijd advies te vragen aan de leverancier over het onderhoud van de houten raambekleding. Zo weet je precies hoe je dit aan kunt pakken en hoe je ervoor zorgt dat deze zo lang mogelijk mooi blijven.

Duurzame raamdecoratie

Geen last van houtrot?

Veel Nederlanders zijn verliefd op de romantische en tijdloze uitstraling van houten raamdecoratie. Toch maakt niet iedereen de keuze om ook daadwerkelijk voor deze raamdecoratie te kiezen. De voornaamste reden hiervoor is dat we bang zijn voor de gevolgen van houtrot. Allereerst hoef je vrijwel niet bang te zijn voor houtrot binnenshuis. Houtrot ontstaat meestal door hout dat een langere tijd aan vocht wordt blootgesteld. Hierbij geldt een luchtvochtigheidspercentage van 20%. De kans dat je dit bereikt in huis is zeer klein. Houtrot komt dan ook voornamelijk voor bij raambekleding buitenshuis en bovendien is ook dat heel goed te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van kwalitatieve planken, sterke middeltjes tegen houtrot en allerlei lapmiddelen om het hout sterk en gezond te houden. Heb jij angst voor houtrot en weerhoudt jou dat er van om voor houten raamdecoratie te kiezen? Wees dan niet bang! De kans dat je hier binnenshuis last van krijgt is zeer minimaal

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *