Houten jaloezieën voor elk modern interieur 0

Heeft je woning een moderne een strakke uitstraling en vind je het lastig om raamdecoratie te vinden? Jaloezieën zijn een stijlvolle en tijdloze oplossing. Een modern interieur bevat vaak rechte lijnen en open ruimtes die in verbinding met elkaar staan door de inrichting. Vaak is de blikvanger van de ruimte een felgekleurde bank of opvallende raamdecoratie. Lees verder wat een houten jaloezie toepast in je interieur.

Passend in elk interieur

De houten jaloezieën in het zwart of wit zijn een tijdloze maar hele stijlvolle oplossing voor elk modern interieur. Een zwarte kleur valt met bijna elke inrichting te combineren en de abstracte en rechte vormen van de inrichting vind je in de jaloezieën terug.

houten jaloezieën in het zwart

Vooral zwarte houten jaloezieën zijn tegenwoordig echt ontzettend populair: of je nu een televisie programma kijkt over wooninrichting of op een influenceer pagina terecht komt, je ziet altijd wel weer die zwarte houten jaloezieën. Dit komt omdat het overal zo goed bijpast.

Denk er wel om dat het zwarte jaloezieën vaak beter toepasbaar zijn in ruimtes met veel lichtinval omdat donkere raambekleding de ruimte automatisch ook donkerder maakt. Is de ruimte wat klein en donker van zichzelf, dan kun je beter voor witte lamellen gaan.

Zelf de lichtinval bepalen

In de moderne stijl van nieuwbouwhuizen vind je vaak grote, open ruimtes. Een schuifpui brengt je gemakkelijk naar de tuin maar zorgt ook voor veel lichtinval. Licht in huis is fijn, maar soms willen we de felle zon in huis beperken maar nog wel naar buiten kunnen kijken. Vaak zien we in moderne woonstijlen de grote ramen terug. Voor de grote raamoppervlakken zijn juist de houten jaloezieën in het zwart een praktische en mooie toevoeging. Je kan zelf beslissen hoeveel licht je laat binnenkomen. Donkere raambekleding zorgt tevens ook voor meer nadruk op de ramen, iets wat vaak vergeten wordt door onopvallende raambekleding.

Gepersonaliseerde lamellen

Houten jaloezieën bestaan in verschillende lamelbreedtes, variërend van 25mm tot 70mm. Voor de grote bredere ramen is het mooier om te kiezen voor de bredere versie, omdat je dan meer lichtinval kan creëren als je de lamellen opendraait. Houten jaloezieën vind je vaak in het zwart, wit of houten kleur terug. Afhankelijk van je persoonlijke smaak kun je de een gladde houtsoort kiezen, of juist een soort die de houtnerf meer terug laat komen.

Om de lamellen te kunnen bedienen bestaan er verschillende soorten koorden en banden. Een roestvrijstaal koordgewicht in plaats van hout zien we steeds vaker terug. In een modern interieur is het steeds gebruikelijker om een ladderband toe passen voor een extra ‘blikvanger effect’.

Ook voor in de badkamer

Ook in de badkamer worden jaloezieën vaak als raamdecoratie gekozen. Voor in de badkamer zijn houten jaloezieën misschien niet de beste keuze, maar er bestaan ook jaloezieën van aluminium. Deze zijn vochtbestendig en makkelijk in onderhoud. Hoe mooi een ladderband bij een jaloezie ook is, het is niet praktisch in de badkamer. De ladderband kan gaan schimmelen omdat het uit stof bestaat.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *