Houten jaloezieën op maat brengen sfeer in huis 0

Houten jaloezieën op maat brengen sfeer in huis

Houten jaloezieën op maat behoren tot de meest voorkomende raambekleding soorten in Nederland. Dat is ook niet heel gek want de authentieke uitstraling en talloze voordelen veroveren al gauw alle harten. Bovendien zijn houten jaloezieën ook nog eens perfect te combineren met elk interieur. Ondanks dat deze vorm van raambekleding vaak duurder is dan heel veel andere soorten is het nog steeds een enorm populaire keuze. Dit is vooral te wijten aan de talloze voordelen die de houten jaloezieën rijk zijn. Wij bespreken de belangrijkste in dit artikel.

Voordelen van houten jaloezieën op maat

    • Hoge flexibiliteit: houten jaloezieën zijn enorm flexibel in gebruik, hierdoor is het mogelijk om de hoeveelheid privacy en licht in een ruimte geheel zelf te bepalen. Dit omdat je de lamellen in bepaalde hoeken kunt draaien. Bovendien kunnen jaloezieën al het licht uit een ruimte halen als dat nodig is. Hierdoor worden houten jaloezieën vaak gekozen in de slaapkamer.
    • Luxe uitstraling: houten jaloezieën geven je woning direct een luxe en authentieke uitstraling. Weinig materialen beschikken immers over even veel sfeer als hout. Bovendien is hout ook nog eens een enorm populaire materiaalkeuze in de huidige woontrends, waardoor je ook nog eens je woning gemakkelijk passend maakt bij de laatste woontrends van 2018. Daarnaast is hout ook nog eens veelzijdig, waardoor het enorm gemakkelijk is om deze vorm van raambekleding net dat beetje extra te geven (denk aan een likje verf of een laklaag).
    • Vrijwel onderhoudsvrij: houten jaloezieën hebben vaak ten onrechte de reputatie dat ze veel onderhoud vergen. Gelukkig is daar niets van waar. Uiteraard vangen ook houten jaloezieën stof, maar dat zal bij vrijwel elke andere vorm van raambekleding ook het geval zijn. Ze zijn echter zeer gemakkelijk stofvrij te maken een plumeau of microvezeldoek. Hardnekkige vlekken kunnen worden aangepakt met een licht vochtige doek. Zorg er wel voor dat je de oppervlakte snel weer laat drogen, zodat het materiaal niet te lang blootgesteld wordt aan vocht. Pas op: gebruik geen hardnekkige schoonmaakmiddelen voor het reinigen van de houten jaloezieën. Deze kunnen de lak aantasten en daarmee de levensduur van de jaloezieën verkorten. Het onderhoud hoeft helemaal niet veel tijd te kosten als je regelmatig aandacht besteedt aan het stofvrij houden van je jaloezieën. Bovendien is het door de verschuifbare lamellen niet nodig om de hele constructie uit elkaar te halen en dat scheelt je ook een hoop tijd.

Houten jaloezieën zijn perfect te combineren met elk interieur

Nog een reden waarom houten jaloezieën enorm populair zijn is dat ze vrijwel bij elk interieur passen. Door de tijdloze uitstraling en de hoge duurzaamheid is de kans dan ook groot dat je jarenlang plezier beleeft aan deze raambekleding. Hierdoor ben je op langer termijn voordeliger uit. Bovendien zijn houten jaloezieën in vrijwel alle soorten en maten verkrijgbaar, waardoor je deze passend kunt maken aan het interieur. Zelfs de breedte van de lamellen, het kleurgebruik van de ladderkoord en de lamellen kunnen geheel op elkaar afgestemd worden. Zo kan jij van de houten jaloezieën geheel iets ‘eigen’ maken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *