Houten vloer vervangen voor schuimbeton 0

schuimbeton

Veel mensen ondervinden problemen met hun houten begane grondvloer met balkenvloerdelen. Het nadeel van hout is dat dit materiaal door vocht erg snel kan gaan rotten door een slechte klimaathuishouding in de kruipruimte. De grootste veroorzaker is de slechte ventilatie in de kruipruimte. Als een begane grondvloer van houten balken met vloerdelen gaat rotten zal de constructie steeds zwakker worden. In het ergste geval wordt de hele begane grondvloer te zwak om het gewicht dat erop kom te dragen. Een begane grondvloer (deels) vervangen is een ingrijpende maatregel. Doe dit dan ook alleen als de begane grondvloer dusdanig beschadigd is dat de vloer op instorten staat. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om de houten vloer te laten repareren of om te vervangen voor een nieuwe vloer. Beter is nog om een houten vloer te vervangen door beton.

Waarom schuimbeton laten plaatsen?

Als je voorgoed verlost wilt zijn van vochtproblemen, krakende vloeren en kans op houtrot is de overstap naar een vloer van schuimbeton de ideale oplossing. De kosten zijn hoger dan repareren, maar zo weet je wel zeker dat je in 1 keer verlost bent van alle problemen. Als je het gelijk helemaal goed doet, ben je de komende jaren verzekerd van een veilige en stabiele ondergrond. Als je toch bezig bent met het vervangen van je begane grondvloer kan je beter alles tegelijkertijd doen. Als je altijd al een vloerverwarming gewild hebt is dit het perfecte moment om deze te plaatsen.

Waaraan kan je merken dat je vloer toe is aan vervanging?

Als de volgende problemen je bekend in de oren klinken, is het belangrijk om je houten vloer eens goed na te kijken.

  • Je voelt regelmatig een koude tochtvlaag over de grond, dit is vooral in de winter goed merkbaar.
  • Je merkt dat de vloer op bepaalde plekken verzakt is.
  • Je voelt de vloer deinen als je er overheen loopt.
  • Je ruikt regelmatig een muffe lucht. Deze lucht ontstaat door te weinig ventilatie.

Voordelen van schuimbeton

  • Het materiaal is zeer duurzaam: het rot niet, verliest geen kwaliteit en ondervindt geen problemen van rotting en schimmels.
  • De plaatsing van schuimbeton is zeer gemakkelijk en is vaak binnen een dag gepiept.
  • Alle hoeken en naden kunnen goed bereikt worden.
  • Schuimbeton behoort tot de lichtste en sterkste materialen.
  • Met schuimbeton beschik je over een goed geïsoleerde begane grond.

Zelf de vloer vervangen?

Voor het vervangen van een houten vloer door schuimbeton is aardig wat ervaring nodig. Het is dan ook aan te raden om dit werk uit te besteden aan een deskundige. Wil je het toch zelf doen? Zorg dat je dan iemand inschakelt die hiermee bekend is en vraag om advies.

 

kosten schuimbeton

Kosten schuimbeton

Het isoleren, herstellen en vervangen van een begane grondvloer is betaalbaar vergelijking met andere oplossingen. Voor schuimbeton betaal je gemiddeld zo’n 45 euro per vierkante meter. Je kan het echter ook zien als investering in de toekomst en in je wooncomfort van nu. Als je houten ondergrond helemaal wegrot zal je een hoop problemen gaan ondervinden. Om dit te voorkomen is het verstandig om dit probleem tijdig en voorgoed aan te pakken. Tevens is het een handige manier om je woning goed te isoleren. Zo zorg je dat er minder warmte kan ontsnappen en dit zal je uiteindelijk ook merken aan je jaarlijkse energieverbruik.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *