Je huis beter isoleren? Neem dubbel glas! 0

In Nederland zijn er nog veel huizen met enkel glas, maar gelukkig zijn er ook heel veel huizen die geen enkel glas meer hebben. Steeds meer bewoners van oudere huizen kiezen voor het plaatsen van dubbel glas en ook bij het bouwen van nieuwe huizen wordt hier steeds vaker voor gekozen. Door het enkele glas te vervangen, bespaar je veel op de energierekening. Daarnaast wordt je huis er ook beter van en is je huis beter geïsoleerd. Maar wanneer moet je het glas nou vervangen en is het noodzakelijk om het te vervangen?

Wanneer moet je dubbel glas vervangen?

Oude huizen van voor 1975 hebben vaak enkel glas en veel kieren, waardoor er veel natuurlijk ventilatie ontstaat. In dit geval is het verstandig om het enkel glas te vervangen. Hierdoor worden de woningen beter geïsoleerd en het bied je meer wooncomfort.

Het is logisch dat je de ramen moet vervangen als het kapot is. Maar er zijn ook genoeg andere redenen te bedenken om het glas te vervangen. Denk maar aan ramen die al heel oud zijn. Natuurlijk is dat al beter dan enkel glas, maar ook op het gebied van glas zijn er veel veranderingen en wordt het alleen maar beter. Het is dan ook verstandig dat wanneer je bijvoorbeeld een ruit laat vervangen je de rest van je huis ook meepakt en daar ook overal nieuw en dubbel glas in laat zetten. Dit is natuurlijk niet van toepassing als het glas er nog maar 5 jaar in zit. Je mag er van uit gaan dat dit nog voldoet aan je verwachtingen. Door het plaatsen van nieuw glas kan je nog meer besparen op het energieverbruik en is je woning nog beter geïsoleerd.

nieuws glas plaatsen

Het kan ook zo zijn dat je overstapt van houten kozijnen naar kunststof kozijnen en de ramen niet meer passen in de nieuw kozijnen. Ook dan is het verstandig om hier nieuw  glas in te zetten. Dit kan natuurlijk ook zo zijn als je van kunststof kozijnen naar houten kozijnen gaat.

vervangen kozijnen

Er is dus niet een specifiek gegeven wanneer je de ramen moet vervangen. In principe voldoet dubbel glas lang aan de verwachtingen. Soms het verstandig om het te vervangen als je bijvoorbeeld andere ramen ook gaat vervangen. Dan kan je net zo goed alles vervangen in plaats van elke keer een raam.

dubbel glas plaatsen

Vervangen van dubbel glas 

Je kunt ervoor kiezen om zelf je ramen te vervangen, maar natuurlijk zijn hier ook vakmensen voor.  Dubbel glas kan je ook heel gemakkelijk online bestellen bij Glaskoning.nl.

Controleer vooraf de kozijnen. Zijn de delen en de scharneren nog goed? Dit is erg belangrijk namelijk, omdat dubbel glas vaak zwaarder is dan enkel glas. Indien de scharneren en de andere onderdelen van het kozijn niet meer voldoen is het verstandig om deze te vervangen of in het slechtste geval het gehele kozijn te vervangen.

kozijn controleren

Voor een optimaal geïsoleerde woning is het verstandig om bij het plaatsen van nieuw glas ook gelijk ventilatieroosters te plaatsen. Het is namelijk van belang dat een woning 24 uur per dag goed geïsoleerd is.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *