Je huis verbouwen met het gemak van een steiger 0

steiger huren

Voordat de verbouwing van je huis van start gaat zal je waarschijnlijk eerst enorm druk zijn met het voorbereiden van de klussen die gedaan moeten worden. Als je op hoogte moet klussen is het van essentieel belang dat dit op een veilige manier gebeurd. Boven de 2,5 meter hoogte is het bij de wet verplicht om gebruik te maken van een steiger of andere vorm van valbescherming. Jaarlijks gebeuren er nog steeds veel te veel ongelukken op hoogte door laksheid met de regels. Naast de veiligheid die een steiger jou kan bieden is het ook nog eens ontzettend handig in gebruik. In dit artikel vertellen we meer over de verschillende soorten steigers en waarom een steiger huren een goed idee is bij een naderende verbouwing.

Waarom een steiger huren?

Als je op hoogte wilt klussen is het belangrijk dat je dit op een veilige manier doet. Met een steiger zorg je niet alleen voor extra veiligheid, maar schenk je jezelf ook nog eens het gemak om snel rondom het huis te kunnen bewegen. Uiteraard heeft niet iedereen een steiger in de schuur liggen. Het huren van een steiger is dan ook een prima alternatief. Als je een steiger wilt huren is het belangrijk dat je eerst controleert of de leverancier gecertificeerde steigers verkoopt. Zo weet je zeker dat ze van goede kwaliteit zijn en dat de veiligheid gegarandeerd is. Je wilt immers niet spelen met jouw veiligheid of die van je naasten. Tip: misschien willen de buren binnenkort ook wel een verbouwing of schilder- en kluswerkzaamheden uitvoeren op hoogte. Als jullie samen de kosten delen kunnen jullie de steiger voor een langere tijd huren en zijn jullie beiden goedkoper uit.

Welke soorten steigers zijn er?

Er zijn enorm veel verschillende soorten steigers. Wij zetten de populairste steigers voor jou op een rijtje en geven ook aan wat de voor- en nadelen zijn van elk type steiger.

  • De rolsteiger: deze steiger wordt het meest gebruikt bij klussen rondom het huis. Dit is simpelweg het geval omdat deze steiger op wielen staat en dus kan rollen. Hierdoor kan je hem om het huis heen bewegen zonder dat je deze telkens helemaal moet afbouwen om hem op een andere plek te zetten. Uiteraard is het rollen van een steiger niet zo gemakkelijk als het klinkt. Zeker bij hoge steigers kost het aardig wat tijd en moeite om deze op een veilige manier te verplaatsen. Bekijk ook eerst of het überhaupt mogelijk is om een steiger rondom het huis te bewegen. Misschien staan er wel tuinmeubelen in de weg of zijn er paadjes waar je gewoon niet kunt komen.
  • De traditionele steiger: met deze steiger is vrijwel iedereen wel bekend. Deze wordt opgezet met gladde buizen en vastgezet met verschillende soorten koppelingen. Deze steiger is vooral geschikt als je op één en dezelfde plek wilt werken.
  • Gevelsteiger: een gevelsteiger wordt speciaal op de maat en vorm van de gevel gemaakt. Deze steiger wordt vooral gebruikt op de openbare weg.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *