Huis verkopen? 3 tips voor een snellere verkoop 0

Huis verkopen? 3 tips voor een snellere verkoop

Je huis verkopen in de huidige tijd is makkelijker dan je denkt. Het zal niemand ontgaan zijn dat we kampen met een enorme woningkrapte. Hierdoor is het een stuk makkelijker geworden om je huis te verkopen. De meeste woningen staan niet langer dan een half jaar te koop. Gelukkig maar, want veel mensen kopen nu ook al eerder een huis dan dat ze hun huidige verkopen. Simpelweg omdat je een goede deal niet kunt laten schieten, want anders gaat iemand anders hier alweer mee vandoor. Maar met dubbele vaste lasten zitten wil je natuurlijk ook niet.

Lukt het jou ondanks de huidige markt niet om je huis te verkopen? Of is er enorm veel haast bij omdat je anders wellicht met dubbele lasten komt te zien? In dit artikel vind je 3 tips voor een snellere verkoop!

Schakel een goede makelaar in

Ondanks de goede markt is het ontzettend belangrijk om de verkoop uit te besteden aan een vakman. Onderzoek daarom de makelaars bij jou in de buurt. Bijvoorbeeld de makelaars in Groningen. Zij beschikken over een enorme klantenbestand en werken doorgaans met mensen die zowel verkopen als zoekende zijn naar nieuwe woningen. Hierdoor kunnen ze wellicht al een aantal potentiële kopers aan jouw woning binden.

Een makelaar kan bovendien helpen om de juiste prijs vast te stellen. Zonder een goede vraagprijs kan je immers ook geen mensen trekken óf verkoop je je huis voor veel te weinig geld. Bepaal daarom altijd de juiste vraagprijs, zodat je jezelf niet in de vingers snijdt. Bovendien zal een makelaar rekening houden met het bod wat jij graag zou zien. Door de vraagprijs hierop af te stemmen, behaal je verreweg het meeste succes.

Verricht achterstallig onderhoud

Het is begrijpelijk dat je liever niet te veel geld uitgeeft aan een woning die je toch wilt verkopen. Besef echter wel dat het verrichten van achterstallig onderhoud er mede voor kan zorgen dat de woning sneller wordt verkocht. Daarom is het noodzakelijk om hier toch wat extra aandacht aan te schenken. Geen grote of dure verbouwingen, maar enkel het hoog noodzakelijke. Denk aan het verhelpen van lekkende kranen, het verbeteren van schilderwerk of het vastzetten van dakpannen. Simpele dingen die een enorm groot effect kunnen hebben.

Ruim de woning op voor bezichtiging

Het is voor kijkers vaak lastig om ‘door’ een huis heen te kijken als deze bomvol meubels en accessoires staat. Daarom wordt meestal aanbevolen om het huis zo goed mogelijk op te ruimen en persoonlijke items te verwijderen. Het is een goed idee om een speciale kast leeg te maken, zodat je hier alle persoonlijke items eenvoudig in weg kunt stoppen. Hierdoor kost het opruimen voor een bezichtiging weinig tijd en kan je alles ook weer snel terugplaatsen nadat de kijkers weg zijn. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je in een onpersoonlijk huis leeft totdat deze verkocht is. Na de bezichtigingen en het maken van foto’s kunnen deze items dan ook gewoon opnieuw in huis gezet worden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *