Huis verkopen: waarom schakel ik een makelaar in? 0

waarom schakel ik een makelaar in

De huizenmarkt is booming. Er is sprake van een enorme krapte op de woningmarkt. Hierdoor zijn veel huizen razendsnel verkocht en wordt er zelfs tegen elkaar opgeboden, waardoor je soms zelfs nog hoger dan de vraagprijs kunt krijgen. Dit is dan ook hét perfecte moment om een huis te verkopen. Maar als woningen op dit moment zo geliefd zijn, waarom zou je dan nog een makelaar inschakelen? Is het dan niet goedkoper om de verkoop in eigen handen te nemen? Het antwoord is ‘nee’. In dit artikel leggen we uit waarom een makelaar echt niet mag ontbreken bij de verkoop van een woning.

Een makelaar is opgeleid om huizen te verkopen

Bedenk goed dat je – hoe mooi de foto’s ook zijn die je gemaakt hebt en hoe goed je verkooppraatjes ook zijn – nooit de ervaring en kennis van een makelaar kunt evenaren. Deze is geschoold en opgeleid om woningen te verkopen. Dit doet hij of zij al heel wat jaren. Hierdoor is hij bekend met het beeld van de markt, weet hij hoe de prijzen zich ontwikkelen in de omgeving, maar heeft hij ondertussen ook zicht op de verschillende doelgroepen. Een verkoper is namelijk niet alleen in te schakelen voor een snellere verkoop van het huis, maar ook wanneer je een huis wilt kopen. Daardoor weet hij of zij precies waar de meeste doelgroepen op dit moment naar op zoek zijn en hoe jij je woning dan als verkopende partij interessanter kunt maken.

Ook al weet je als verkoper alles van je woning en heb je een vlotte babbel, je bent vrijwel nooit zo goed in verkopen en het inschatten van de doelgroep als een professionele makelaar.

Een makelaar is opgeleid om huizen te verkopen

Een groot netwerk

Makelaars beschikken over een groot netwerk van kopers en verkopers. Hierdoor kan hij deze mensen ook met elkaar in aanraking brengen. Wanneer jij een makelaar inschakelt, is de kans al heel groot dat hij of zij al een potentiële koper in gedachten heeft. Hierdoor zal de verkoop nóg vlotter verlopen. Daarnaast kan hij of zij jou misschien ook helpen bij het kopen van een nieuwe woning, zodra de eigen woning verkocht is. Zo sla je eigenlijk twee vliegen in één klap.

Maximale opbrengst

Wanneer je besluit je woning zelf te verkopen, bereik je doorgaans veel minder mensen. Hierdoor is de kans groot dat je niet de maximale opbrengst uit de woning zult halen. Als je een makelaar inschakelt, weet je zeker dat deze jouw woning optimaal presenteert. Hij weet precies hoe hij dit aan moet pakken en zal jouw woning op een manier promoten die jij nooit zou kunnen evenaren. Daarnaast zullen hoogstwaarschijnlijk meer serieuze kijkers jouw woning betreden, waardoor de kans groter is dat de vraagprijs of wellicht zelfs boven de vraagprijs geboden gaat worden.

Bespaart tijd en moeite

Het verkopen van een woning klinkt vaak gemakkelijker dan het in werkelijkheid is. Maar het is natuurlijk niet voor niets dat makelaars jarenlang een opleiding moeten volgen om dit werk te kunnen doen. Het vraagt niet alleen om heel veel kennis en ervaring, maar er zal ook nog eens ontzettend veel tijd in gaan zitten. Makelaar Harderwijk kan deze taken voor je overnemen, waardoor jij enkel af hoeft te wachten. Dit bespaart een heleboel tijd, moeite én extra stress.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *