“Je huis verkopen zonder makelaar? 3 tips voor het beste resultaat” 0

huis verkopen zonder makelaar

Het aantal huizen dat er elke dag aangeboden wordt op Funda blijft groeien en ook dit jaar is er weer een stijging te zien in het aantal huizen dat wordt verkocht zonder makelaar. Wanneer je geïnteresseerd bent om je huis te verkopen is het namelijk mogelijk om dit zelf te doen, zonder makelaar. Helemaal nu veel mensen meer tijd over hebben door het thuiswerken, kan het de moeite en waard zijn om zelf je huis te verkopen en deze kosten te besparen. We geven je dan ook graag een paar tips hoe je dit het beste kunt doen.

Voordelen van je huis zelf verkopen

Je huis verkopen zonder makelaar kan flink wat geld besparen. Een traditionele makelaar rekent vaak een courtage, dit is meestal een percentage van de uiteindelijk verkoopprijs. Door het zelf te doen bespaar je al snel duizenden euro’s. Ook betekent dit dat mensen direct contact opnemen met jou wanneer ze interesse hebben je huis. Dit is in het geval van het plannen van bezichtigingen, maar ook bij biedingen en tijdens de onderhandeling ben jij de directe contactpersoon. Door het wegnemen van een tussenpersoon ben je in staat meer controle uit te oefenen over het gehele proces.

Tip 1. Een reële prijsinschatting

Een van de belangrijkste aspecten bij het verkopen van een huis is uiteraard het vaststellen van de prijs. Omdat je geen makelaar hebt om je hierin te adviseren, is het van belang om goed onderzoek te doen en na te denken over de minimale prijs die je wilt ontvangen bij de verkoop. Probeer hierin altijd reëel te blijven, want te duur geprijsde huizen kunnen erg lang te koop staan en soms uiteindelijk voor minder verkocht worden dan huizen die direct accuraat geprijsd zijn. Het juiste bedrag kan je het beste vaststellen door te kijken naar recent verkochte huizen in jouw omgeving en door je huis te laten taxeren door een taxateur.

prijs huis

Tip 2. Zorg voor goed beeldmateriaal

Aangezien veel mensen hun huizenjacht online beginnen, helemaal onder de huidige omstandigheden, is het belangrijk om mooie en duidelijke foto’s van je huis te maken. Je wilt dat mensen gelijk een goede indruk hebben van je huis en mooie beelden maken daarbij het grootste verschil. Huur een professionele fotograaf in of zoek in je netwerk naar iemand met een goede camera en de juiste skills. Zorg er daarnaast voor dat je huis tot in de puntjes verzorgd en opgeruimd is tijdens het maken van de foto’s, met zo min mogelijk persoonlijke spullen zoals foto’s. Zo is het makkelijker voor potentiele kopers om zichzelf in te beelden in jouw huis.

Tip 3. Verkoop je huis aan een vastgoedbelegger.

Een ander optie is om je huis te verkopen aan een belegger of investeerder. In dit geval zijn er aan beide kanten geen makelaars mee gemoeid en krijg je vaak een direct en vrijblijvend bod. Dit heeft als voordeel dat er geen onzekerheden zijn omtrent een financieringsvoorbehoud, geen notariskosten en dat er flexibele voorwaarden kunnen worden opgesteld omtrent de leverdatum etc. Ook hoef je in dit geval niet eens foto’s te laten maken. Een belegger kan na een aanvraag een bezichtiging doen en daarna meteen een inschatting maken van de waarde. Hierna wordt er meestal een geheel vrijblijvend bod gedaan op jouw huis. Heb je je huis of pand verhuurd? Ook dan kan je hem gewoon verkopen, zonder dat het leeg moet zijn. Het is namelijk mogelijk om een verhuurd pand te verkopen aan een belegger.

DamBorg is zo’n vastgoedinvesteerder. We kopen huizen en beleggingspanden en renoveren deze waar nodig. Door onze lange beleggingshorizon kunnen wij altijd een marktconforme prijs bieden en zijn we niet gevoelig voor conjunctuurschommelingen. Neem contact met ons op voor een volledig vrijblijvend bod op uw huis of beleggingspand, we gaan graag met u in gesprek!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *