Ideeën om je vakantiegeld nuttig te investeren in de tuin 0

vakantiegeld nuttig te investeren in de tuin

Net als ieder jaar kregen we ook afgelopen mei massaal vakantiegeld op de rekening gestort. Ieder jaar weer een lichtpuntje. Na deze storting kan je meestal niet wachten om een prachtige vakantie te boeken of de al geboekte vakantie nu eindelijk af te betalen. Afgelopen jaar was dit toch wel anders. Het vakantiegeld was er, maar de mogelijkheid om daadwerkelijk op vakantie te gaan was minimaal. Hoewel er ook nog mensen waren die toch nog van de versoepelde maatregelen gebruik maakten en op vakantie gingen, bleef tevens meer dan de helft van de Nederlanders dit jaar gewoon thuis. Te onzeker en te spannend door de coronacrisis.

Inmiddels is het al herfst en hebben de meeste mensen hun vakantiegeld nog niet aangeraakt. Spaar je het op om hopelijk volgend jaar wel op vakantie te kunnen gaan? Of gebruik je het op een andere manier? Verschillende mensen hebben aangegeven dat ze het vakantiegeld gebruiken om achterstallige klusjes in huis en de tuin uit te voeren. Wil jij jouw vakantiegeld ook nuttig investeren? En heeft je tuin wel een opknapbeurt nodig? Wij geven een aantal ideeën om dit efficiënt aan te pakken!

Prioriteitenlijstje maken

Allereerst is het belangrijk om een prioriteitenlijstje te maken. Tegen welke klus kijk je nu al jaren op? Is je schutting bijvoorbeeld al een tijd aan vervanging toe? Maar vind je een hout beton schutting doorgaans veel te duur? Dan beschik je nu eindelijk over de nodige financiële middelen om deze klus wél te klaren. Natuurlijk liggen de prioriteiten in de tuin bij iedereen anders.

hout beton schutting

Maak daarom gerust eens een rondje door de eigen tuin en bedenk goed wat er beter zou kunnen en hoe je dit moet aanpakken. Waar de één het geld gebruikt voor de nodige vaste planten, zal de ander enkel leuke accessoires of juist nieuw tuinmeubilair kopen. De keuze is aan jou.

Hulp inschakelen

Een eigen tuin is een ware luxe. Vooral in de zomer. Als de zon zich weer steeds vaker laat zien, kijken mensen zonder tuintjes vaak jaloers naar degenen die hier wél over beschikken. Een eigen tuin is dan ook vaak een enorme pré bij de aanschaf van een nieuwe woning. Toch zien we in de praktijk dat deze doorgaans minder goed bijgehouden wordt dan van tevoren werd gepland. Enkel wat hekwerken zorgen voor de afrastering, planten en bloemen worden vergeten en voordat je het weet is de gehele tuin overwoekerd.

Het bijhouden van de tuin kan best wel lastig zijn. Zeker wanneer deze niet geheel onderhoudsvriendelijk is gemaakt. Daarom is het verstandig om bij het aanpassen van de tuin voor een hovenier te kiezen. Dit is een professionele tuinder die niet alleen een onderhoudsvriendelijk ontwerp kan maken, maar deze ook nog eens uitvoert en op periodieke basis kan komen verzorgen. Zo heb je zelf geen omkijken meer naar je tuin en hoef je hier enkel nog maar volop van te genieten. Bovendien beschik je nu over de nodige spaarcenten om dit mogelijk te maken. Zeker doen dus!

Investeer in mooie tuinmeubelen

Wat heb je aan die prachtige afrastering die extra privacy verschaft als je niet comfortabel in je eigen tuin kunt zitten? Zeker in de zomermaanden wil je gewoon volop kunnen genieten. Daar passen een aantal versleten tuinstoelen uiteraard niet bij. Kies er daarom voor om dit budget te gebruiken om nieuwe tuinmeubelen te kopen. Kies voor kwaliteit en je doet er jaren mee. Ideaal als we door corona ook volgend jaar nog niet naar de door ons gewenste landen kunnen afreizen. Vakantie in eigen land is nog nooit zo fijn geweest!

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *