In 4 stappen een industriële look in je woning 0

4 stappen een industriële look in je woning

Helemaal hip anno nu is een industrieel interieur. Deze trend blijft maar terugkomen. En wij snappen die populariteit wel! Een industrieel look zorgt voor een strak, modern maar ook stoer uiterlijk. In bijna elke woning vind je details van deze interieurstijl terug. Wil jij ook een industriële look? Wij hebben vier stappen voor je opgeschreven hoe ook jij deze stijl in je woning kan krijgen. In deze stappen leggen wij uit hoe je de look in het geheel doorvoert, maar ook hoe je details van de stijl in je woning kan toevoegen!

1. Kleuren

De kleuren zijn de basis van ieder interieur. Voor een industriële look zijn de basiskleuren zwart, grijs en wit. Dit zijn vrij sobere kleuren en we snappen dan ook dat je kleur wilt toevoegen. Ons advies is om dit te doen door kleurrijke meubels te plaatsen. Kies voor kleuren als groen, blauw of bruin. Dit zijn rustige, kalme kleuren die goed gecombineerd kunnen worden met de sobere kleuren van een industrieel interieur. Wil je nog meer kleur? Dan zijn rood, oranje en geel prachtige accentkleuren om toe te voegen in je woning!

industriële look in je woning

2. Leidingen en kabels

Wanneer je je woning aan het verbouwen bent en je wilt uiteindelijk een industriële look, werk dan niet je leidingen en kabels weg. Volgens de trend is het juist de bedoeling om kabels en leidingen bloot te laten liggen en deze te laten zien. Door dit niet af te werken bespaar je ook in je portemonnee. Leidingen en kabels zorgen daarnaast ook voor extra textuur in grote open ruimtes!

3. Materialen

Ben je aangekomen bij de materiaalkeuze? Kies dan voor ruwe materialen. Je hoeft geen tijd en geld te steken in de afwerking van de materialen. Wissel afgewerkte oppervlaktes af met ijzeren pilaren, bakstenen muren en houten balken. Een betonnen gietvloer doet het ook heel erg goed in een industrieel interieur!

4. Meubels en accessoires

Heb je de basis klaar? Dan is het nu tijd voor de meubels en accessoires. Kies voor de eetkamer een robuuste tafel met houten tafelblad en stalen poten. Combineer dit met stoere, leren stoelen en een gave industriële hanglamp. Voor de woonkamer is een grote leren bank met stoer vloerkleed een tip. Heb je nog ruimte over? Plaats een stalen of houten dressoir en versier deze met planten, een industriële tafellamp en andere gave accessoires. Met een stoere klok aan de muur maak je je woning helemaal af!

Hopelijk hebben onze tips je geholpen en geïnspireerd en kun jij aan de slag met jouw woning!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *