Ingrediënten voor een geslaagde barbecue 0

goede barbecue

Yes, de zomer is in het land! Als de temperaturen de pan uitswingen, is er niets leuker dan vrienden en familie uitnodigen om samen in de tuin te genieten van het lekkere weer. Een heerlijk stukje vlees, sappige vis of knapperige groentjes op de barbecue… Het water komt ons al in de mond! Maar wat zijn nu de ingrediënten om te scoren met een geslaagde barbecue?

Kies een barbecuetoestel dat bij jou past

Het lijkt voor de hand liggend, maar de keuze van een kwaliteitsvol barbecuestel vergt toch de nodige aandacht. Er zijn namelijk heel wat types te verkrijgen: van klassieke houtskoolbarbecues tot rookbarbecues, gasbarbecues en zelfs wegwerpbarbecues. Het is belangrijk om een toestel aan te schaffen dat volledig aan jouw persoonlijke eisen voldoet. Hou je bijvoorbeeld van traag gegaard vlees? Dan is een smoker de beste keuze voor jou. Ben je niet gezegend met engelengeduld? Kies dan voor een gasbarbecue, waarmee je alles in een mum van tijd klaarmaakt.

Handige accessoires die niet mogen ontbreken

Met behulp van enkele tools tover je jezelf zo om tot een echte pro in het barbecueën. Een eerste essentieel BBQ-accessoire is een houtskoolstarter. Onderaan maak je de houtskool eenvoudig aan met aanmaakblokjes en zo start je het vuur een pak sneller. Om de temperatuur van het vlees of de vis nauwlettend in de gaten te houden, is een vleesthermometer zeker geen overbodige luxe. Daarnaast is het belangrijk dat de messen die je gebruikt voldoende scherp zijn. Geen gedoe en geklungel met een bot mes waarmee je jezelf ook nog eens snel kan bezeren. Bovendien zoek je ook best een lange tang uit, want het is voor niemand aangenaam om met zijn arm vlak boven het hete vuur te hangen. Ten slotte zijn degelijke handschoenen must haves om veilig te kunnen barbecueën.

Kleed de tuin mooi aan

Naast het lekkere eten en de verfrissende drankjes draagt ook een mooie omgeving bij tot een positieve indruk bij de gasten. Zorg daarom dat de tafel netjes gedekt is en werk het geheel af met wat plantjes en bloemen. Kaarsjes zijn onmisbaar om te verlichten als het donker wordt, maar ze zorgen ook gewoon voor gezelligheid. Met enkele lantaarns en lichtslingers scoor je ook altijd!

barbecue tuin

Sluit de avond af in stijl

Helaas kennen we het allemaal: na een zwoele dag valt de avond en koelt het alweer snel af. Vermijd de collectieve verplaatsing naar binnen en voorzie een vuurkorf die iedereen nog tot diep in de nacht warm houdt. Een good old kampvuur zorgt trouwens altijd voor een op en top gezellige sfeer en brengt vrienden letterlijk en figuurlijk dichter bij elkaar. En als toetje kan je nog wat lekkere marshmallow roosteren boven het vuur!

Tuinmeubelen, barbecuetoestellen en handige accessoires vind je bij online meubelwinkel Emob. Wedden dat jij indruk zal maken met een onvergetelijke barbecue?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *