Inpakken voor je verhuizing: 5 handige tips! 0

handige tips verhuizen

Het is bijna zover: de verhuisdag. Maanden keek je uit naar het moment dat je eindelijk de sleutels in handen zou krijgen en nu bekruipen de zenuwen je toch wel een beetje. Verhuizen is immers niet niets. Er moet ontzettend veel geregeld worden, voordat je je echt lekker kan settelen in een nieuwe woning. Inpakken voor je verhuizing is misschien wel het belangrijkste gedeelte. Toch vinden de meeste mensen het lastig om hun spullen op de juiste manier in te pakken en wordt de helft dikwijls vergeten. Dat brengt natuurlijk alleen maar extra zorgen met zich mee. Tijd om die zorg grotendeels weg te halen! Met de volgende 5 handige tips maak jij van het inpakken voor de verhuizing een kinderspel.

beste verhuistips

1.         Schaf kwalitatieve verhuisdozen aan

Dit klinkt als een zeer voor de hand liggende tip, maar we kunnen hem toch niet onvermeld laten. Het zal je misschien zelfs verrassen hoeveel mensen er tijdens de verhuizing achter komen dat ze te weinig verhuisdozen hebben of dat de verhuisdozen scheuren tijdens het over verhuizen. Je doet er dan ook goed aan om te investeren in een goede verhuisdoos. Zo weet je in elk geval zeker dat je inboedel het haalt tot de andere woning en kan je ze tevens nog een keer hergebruiken.

Tip: sla voldoende verhuisdozen in. Deze komen altijd wel een keer van pas en het zal je verbazen als je merkt hoeveel verhuisdozen er eigenlijk nodig zijn om alles in te pakken!

kwalitatieve verhuisdozen

2.         Pak je kleding op een snelle en slimme manier in

Lijkt het je ook zo’n gedoe om al je kleding van stokjes te halen en in dozen te leggen? Dat is het ook! Dit vergt vaak tijd, die je eigenlijk op dat moment helemaal niet hebt. Gelukkig is er een snelle en simpele manier om je kleding in één klap mee te nemen én terug te hangen in je nieuwe woning. Het enige wat je nodig hebt is een vuilniszak. Schaf extra grote vuilniszakken aan en gebruik deze om alle kledingstukken aan elkaar te binden. Zo heb je één pakketje en kan je ze direct weer in de juiste volgorde terughangen in de nieuwe woning.

3.         Glazen en servies beschermen

Het inpakken van glazen en servies is misschien wel het meest lastig. Je bent niet de enige die hier enorm huiverig voor is en waarbij de angst om het hart slaat als ze denken aan al die breekbare spullen. Gelukkig zijn hier ook hele slimme inpaktips voor. En nee, dat betekent niet dat je gelijk allerlei inpakmateriaal hoeft te gebruiken. Simpele huis-tuin-en-keuken materialen zijn voldoende. Pak je servies en glazen bijvoorbeeld in met handdoeken. Deze geven net dat beetje extra bescherming en je neemt ook nog eens direct je handdoeken mee. Twee vliegen in één klap dus! Natuurlijk kan je ook simpele kranten of noppenfolie gebruiken.

4.         Het inpakken van boeken

Ben je een echte boekenwurm en beschik je over een enorme boekencollectie? Dan is het over verhuizen van deze boeken vaak geen makkelijke klus. Ze zijn vaak te zwaar voor de gewone verhuisdozen en je hebt bovendien ook nog eens enorm veel dozen nodig om alles in te pakken. Om dozen te besparen, kan je ervoor kiezen om de boeken in rolkoffers te pakken. Deze kunnen veel gewicht hebben en beschikken over meer ruimte. Bovendien moeten deze koffers sowieso vervoerd worden en nu worden ze ook nog eens op een praktische en effectieve manier gebruikt.

Wil je toch verhuisdozen gebruiken? Schaf dan verhuisdozen aan bij Verhuisdozenstore.nl. Daar vind je kwalitatief sterke dozen tegen een scherpe prijs.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *