Inspiratie en cadeautips voor een coronaproof verjaardagsfeestje in huis! 0

coronaproof verjaardagsfeestje

Ben je binnenkort jarig? Dan wil je dit natuurlijk enorm graag met al je vrienden en familie zorgen. Helaas gooit Covid-19 (opnieuw) roet in het eten. Hoe zorg je er toch voor dat jouw verjaardagsfeestje thuis ondanks de maatregelen onvergetelijk wordt? In dit artikel geven we de nodige inspiratie en ook een aantal cadeautips.

Vier het buiten

Het virus heeft buitenshuis de minste kans om zich te verspreiden. Natuurlijk is het dan alsnog belangrijk om voldoende afstand te houden, maar met de juiste ventilatie kun je gelukkig wel veel mogelijke problemen voorkomen. Toegeven, de komende maanden staan nou niet echt in het teken van prachtig en warm weer. Daarom is het slim om te investeren in een terrasverwarmer. Dat is niet alleen lekker tijdens je verjaardag, maar ook op andere dagen in het najaar. Zo kun je heerlijk lang van jouw eigen terrasje genieten.

Denk ook aan een partytent, anders is de kans dat regenjassen en paraplu’s tevoorschijn gehaald moeten worden heel groot. Hoewel een regenjas dames stiekem natuurlijk ook wel een prachtig cadeau is. Dus wie weet alvast een goede hint voor jouw gasten!

Vier het buiten

Verdeel het aantal gasten over de dag(en)

Natuurlijk wil je het liefst je verjaardag met zoveel mogelijk mensen vieren. Helaas is dit volgens de huidige richtlijnen niet toegestaan. Daarom is het verstandig om de visite zoveel mogelijk te spreiden. Het advies is om zeker niet meer dan 6 gasten boven de twaalf jaar uit te nodigen. Kies er daarom voor om eventueel per gezin of stel een uitnodiging en ‘tijdslot’ te sturen. Zo weet je zeker dat je de maatregelen in acht kunt houden.

Vind je het lastig om iedereen na een klein uurtje alweer naar huis te sturen? Dan kun je er ook voor kiezen om het feestje over twee of meerdere dagen te spreiden.

Verander de opstelling in huis

Het is even puzzelen om een aantal gasten op 1,5 meter afstand van elkaar te laten zitten. Gelukkig heb je voldoende tijd om de opstelling in huis dusdanig aan te passen dat dit mogelijk zal zijn. Hou er rekening mee dat gezinnen geen afstand van elkaar moeten houden. Dus dat scheelt al een heleboel ruimte. Probeer daarnaast ook te voorkomen dat men telkens op moet staan. Plaats daarom extra bijzettafeltjes, zodat iedereen zijn of haar drinken en lekkere hapjes eenvoudig kwijt kan.

Leuke cadeautips!

Dit is misschien wel het leukste om te regelen voor je eigen verjaardag. Bij iedere uitnodiging krijg je immers steevast de vraag: “wat wil je eigenlijk hebben voor je verjaardag? Heb je nog wensen?” Reageer nu eens niet met het ophalen van je schouders, waardoor je weer eens een envelopje met inhoud in je schoot geworpen krijgt. Het is juist leuk om echt praktische en leuke dingen te vragen. Het uitpakken van cadeautjes blijft stiekem – hoe oud je ook mag worden – het leukste van je eigen verjaardag.

Bedenk daarom goed wat je zou kunnen gebruiken in huis, om je garderobe aan te vullen of om de koude dagen die zullen komen te trotseren. Maak gebruik van handige sites om digitaal jouw verlanglijstje in te vullen. Mensen kunnen zo eenvoudig afstrepen wat ze geven. Zo ontvang je nooit iets dubbel en weet je zeker dat de cadeautjes in de smaak zullen vallen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *