Inspiratie en ideeën: een foto aan de muur 0

Inspiratie en ideeën: een foto aan de muur

Een woonkamer of andere ruimte met een prachtige fotomuur, je ziet het steeds vaker. Gaat het over een grote of een kleine muur, de enige grens is jouw eigen verbeelding. Je kan een fotomuur maken op heel wat verschillende manieren. Het enige wat jou kan stoppen is het gebrek aan inspiratie of verbeelding. We geven jou hier natuurlijk nog een aantal leuke voorbeelden op een rijtje.

De line it up

Je bent op zoek naar strakke formatie? Dan hang je de verschillende schilderijen en foto’s in een rechte lijn. Dat is dan helemaal zoals jij het wil! Je kan ervoor kiezen om met twee grotere schilderijen te werken of je kiest voor een viertal kleinere? Alles hangt af van jouw ruimte en welke kant je zelf heen wil gaan.

Als je werkt met een lijnformatie, dan past dit vooral goed in een gewone woonkameromgeving boven de bank of aan die lange lege wand. Of wat dacht je van die lange wand in de hal? Daar hoort zo een line up fotowand zeker thuis. Is de hal nu groot of klein, geen nood. Er kan altijd nog een foto of een schilderij bij. Je geeft op deze manier een goed beeld over het thema dat je wil tonen. Gaat het over een fotoreportage of een reeks van schilderijen? Alles kan.

De Zig-zag

Pak je het graag anders aan dan de standaard aanpak? Kies dan toch gewoon voor een leuke zigzaggende formatie. Laat de hoogtes op de wand het werk doen. Hang de ene foto in het midden en kies voor de volgende voor een plekje wat lager. Voor de derde ga je opnieuw naar de hoogte van de eerste. Het gaat omhoog en omlaag, Zo wordt jouw fotocollage een beetje speelser en minder basic.

Als je voldoende ruimte hebt is dit een leuke formatie en ziet komt vooral volledig tot zijn recht in een mooie lange hal.

Het belangrijkste bij deze zigzag is dat alles aan de ene kant een beetje meer speels mag, maar toch aan de andere kant een strak. Laat je verbeelding werken om tot een mooi resultaat te komen. Een tip is hier dat je ook werkt per thema.

De blikvanger

Mag het allemaal een beetje minder druk, dan werk je best met een gewone blikvanger. Centraal hang je een groot schilderij voor een robuust effect. Dit zorgt in het hele ontwerp voor de nodige rust.

Is je muur maar klein, dan kies je best voor een kleiner schilderij. Heb je nog heel wat ruimte vrij? Dan kies je voor een groter schilderij of een grote foto in een prachtige lijst.

De mozaïek

Heb je een heleboel foto’s en schilderijen en je wil niet dat je een foto vergeet, dan is de mozaïek de beste formatie. Het is ideaal voor boven de bank of aan een lege muur die een leuke opvulling kan gebruiken. Zelfs in het kleinste kamertje kan je werken met een aantal leuke foto’s en zo een mooie mozaïek vormen.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *