Inspiratie voor het tuinseizoen van 2019! 0

De meeste mensen genieten nu al van de eerste zomerkriebels. Nu het voorjaar weer van start is gegaan, kunnen we niet wachten tot we weer heerlijk plaats kunnen nemen in eigen tuin. Dat moment lijkt echter nog wel eventjes te duren. Jammer? Welnee! Die tijd kan je mooi aangrijpen om de tuin zomerproof te maken. Dit doe je natuurlijk volgens de laatste tuintrends van dit moment. Ben jij al klaar voor het tuinseizoen van 2019 of kan je wel wat inspiratie gebruiken? Of je nu enkel een nieuwe schutting wilt plaatsen of de gehele tuin aan wilt pakken, het voorjaar biedt daar de uitgelegen kans voor. Wij zetten een aantal belangrijke tuintrends voor jou op een rijtje.

inspiratie tuinseizoen 2019

Ruimte voor ontspanning

In onze huidige prestatiemaatschappij ligt de druk enorm hoog. Continu proberen we onszelf naar een hoger niveau te tillen. We willen niet alleen meerdere ballen in de lucht houden, maar proberen ook in alles wat we doen uit te blinken. Hier is natuurlijk veel positiefs over te zeggen, maar voor onze lichaam en geest is het een ware aanslag. Daarom is het nog nooit zo belangrijk geweest om een rustpuntje in de woning te brengen. Dit zien we dan ook steeds vaker gebeuren in de tuin. Zo is een welness plekje helemaal hot anno 2019. Wil je niet direct een dure jacuzzi aanschaffen, maar lijkt het je wel wat om dit uit te proberen? Kies dan voor de goedkopere optie met een opblaasbare jacuzzi. Als dit bevalt, kan je dit altijd nog doorvoeren naar een luxere variant.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn duidelijk zichtbaar in de huidige woon- en tuintrends van 2019. Ze versterken het echte buitengevoel in de tuin en weergeven het groeiende respect voor de natuur. Denk hierbij niet alleen aan natuurlijke tuinaccessoires of meubels, maar ook aan bijvoorbeeld vlonderplanken. Deze geven de tuin net dat beetje extra sfeer en versterken de natuurlijke uitstraling. Daarnaast zijn ze ook uitstekend te combineren met een welness hoekje in de tuin.

tuintrends 2019

Warmere zomers, de norm?

De zomer van 2018 was werkelijk prachtig. Meestal kunnen we van zo’n zomer alleen maar dromen. Toch blijkt dit in de praktijk steeds vaker de norm te worden. De opwarming van de aarde is duidelijk zichtbaar. Dit baart veel mensen zorgen, maar we kunnen er op dit moment weinig tegen doen. Feit blijft wel dat Nederlanders minder goed voorbereid zijn op een warme zomer. Dit bleek in 2018 wel. De vraag naar airco’s en zonneweringen nam zo drastisch toe dat de leveranciers het niet meer aan konden. Hierdoor moesten de meeste mensen enorm lang op hun producten wachten en juist tijdens die warme zomer was dat niet gewenst. Daarom is het belangrijk om vroegtijdig rekening te houden met een warme zomer.

Denk daarbij ook aan de droge grond. Als je op vakantie gaat of enkele dagen van huis bent, is het natuurlijk niet prettig als alle planten en bloemen verwelken door de aanhoudende droogte. Investeer dan bijvoorbeeld in een bewateringssysteem. Niet alleen handig voor de warme zomers, maar ook voor het gemak

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *