‘Intelligente’ verlichting: buitenverlichting met schermsensor 0

Veiligheid en duurzaam leven worden steeds belangrijker voor onze samenleving. We zoeken steeds meer oplossingen om hieraan te voldoen. Wist je dat je met buitenverlichting al een hoop problemen kan oplossen? Buitenverlichting met sensor zijn bijvoorbeeld al de perfecte stap om duurzamer te leven en ook nog eens goed op de veiligheid van je huis en gezin te letten. Nieuwsgierig hoe dit in zijn werk gaat en wat de voordelen zijn van deze ‘intelligente’ verlichting? Lees dan gauw verder. Ik ben op onderzoek uit gegaan.

buitenverlichting met sensor

Soorten buitenverlichting met sensor

Er wordt steeds meer werk gestoken in het vinden van de perfecte buitenverlichting. Net zoals dat iedereen anders is, is het ook bij buitenverlichting niet te doen om een perfecte wijze aan te houden. Iedereen heeft andere wensen aan zijn/haar verlichting. Hieronder lees je de meest voorkomende soorten van buitenverlichting met sensor:

  • Buitenverlichting met bewegingssensor: dit is misschien wel het meest gebruikte soort van dit rijtje. Als er iets beweegt op de oprit of achter in de tuin, zal er een lamp aanschakelen.
  • Buitenverlichting met dag/nacht sensor: deze sensor is bij uitstek geschikt voor mensen die duurzamer willen leven. De sensor reageert op de lichtsterkte van dat moment en zal daarop de lamp aan- of uitschakelen.

Voordelen van buitenverlichting met sensor

Gebruik maken van een sensor op mijn buitenverlichting was voor mij een grote stap. Was het nou echt zo handig? Inmiddels ben ik helemaal om. Hieronder lees je alle voordelen die mij over de streep trokken.

  • Duurzaam leven is super gemakkelijk met behulp van buitenverlichting met sensor. Vooral de dag/nacht sensor is ideaal als je, net als ik, een enorme warhoofd bent. Hoe vaak het wel niet is voorgekomen dat mijn buitenverlichting vrijwel de hele dag aan stond en ik daar in de avond pas achter kwam, dat is niet eens op 2 handen meer te tellen. Natuurlijk allemaal heel slecht voor het milieu en voor mijn portemmonee. Met behulp van de dag/nacht sensor hoef je hier helemaal niet meer bij stil te staan. Je weet dat verlichting op het juiste moment aan- en uit wordt geschakeld.
  • De veiligheid van je huis en gezin waarborgen is makkelijker met behulp van buitenverlichting met sensor. Vooral de verlichting op bewegingssensor zijn hier ideaal voor. Als er ook maar iets wordt bewogen op de oprit of in de tuin zal de lamp aanschakelen. Mensen die uit zijn op diefstal of het vernielen van jouw eigendommen zullen hier dan ook al snel door afgeschrikt worden.
  • Veiligheid en duurzaam leven hoeven niet gepaard te gaan met een slecht design. Juist in de buitenverlichting met sensor heb je heel veel verschillende keuzes en designs, zo zijn er altijd moderne of neutrale lampen die passen bij de stijl van jouw huis.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *