Interieur inrichten volgens de laatste woontrends: zo pak je het aan! 0

Vind je het ook wel eens tijd worden om je huis eens goed aan te pakken? Is het niet meer wat het geweest is of ben je helemaal niet meer tevreden met je huidige woonstijl? Het voorjaar is het perfecte seizoen om je huis eens goed onder handen te nemen. Het inrichten van je interieur volgens de laatste woontrends hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, als je maar weet waar je moet beginnen. Wij hebben alle verschillende stijlen en trends van 2018 voor jou op een rijtje gezet. Zo maak jij je huis en tuin helemaal up-to-date. Bekijk ook de  “woontrends 2019“.

Geometrische vormen

Ook dit jaar zien we weer heel veel verschillende geometrische vormen. Dit blijft naar verwachting ook nog wel even hangen in het modebeeld. Als je de komende jaren goed wilt zitten, voer je deze trend dan ook direct door in huis. Je kunt deze stijl terug laten komen in een bijzonder behangetje of met een groot vloerkleed. Zo maak je direct een statement met je interieur.

Natuurlijke materialen

De natuur speelt ook dit jaar weer een grote rol in verschillende woon- en tuintrends. Hoe groener, hoe beter! Draag dan ook zorg aan extra groen in huis en plaats verschillende planten in je woning. Heb je niet zulke groene vingers? Ook kunstplanten of vetplanten doen het erg goed in deze trend. Je kunt vrijwel alle kanten op! Ook het gebruik van natuurlijke materialen is dit jaar enorm belangrijk. Met hout creëer jij binnen mum van tijd een knusse en sfeervolle omgeving. Niet alleen in huis doet deze woontrend het goed, maar ook buitenshuis is het een aanrader.

natuurlijke materialen badkamer

De mermaid tegel

Je interieur inrichten is al een hele klus, maar als het om de badkamer gaat zijn mensen nog voorzichtiger. Een badkamer is immers iets waar je echt wel wat jaren aan vast zit. Hier zit vaak een kostenplaatje aan waardoor je de komende jaren echt niet meer toekomt aan vervanging. Toch kun je ook in de badkamer verschillende woontrends doorvoeren. Zo is de mermaid tegel helemaal 2018! Naar verwachting zal dit de komende jaren ook wel zo blijven, dus je zit met deze tegel altijd goed. Waar de witte metro tegel jarenlang de kroon spande, heeft deze eindelijk plaats gemaakt voor de bijzondere mermaid tegel. Ook met deze trend kun je vrijwel alle kanten op. Plaats witte, zwarte of kleurrijke tegels om jouw badkamer een sfeervolle uitstraling te geven.

Colorblocking

Colorblocking is ook in 2018 weer helemaal hip! Dit jaar mag je vooral voor speelse en uitdagende kleuren gaan. Zorg voor tegenovergestelde kleuren voor meer contrast of gebruik verschillende tinten in dezelfde kleur. Colorblocking is een zeer goedkope manier om je huis direct een andere sfeer te geven. Een blik verf is immers zo gehaald en als je het na enkele jaren zat bent, kun je er zo weer een andere kleur tegenaan gooien. Wil je colorblocking doorvoeren in je (tuin)meubels? Zet dan eens 2 verschillende kleuren fauteuils tegenover elkaar of gebruik eetstoelen in 3 verschillende kleuren. Dat geeft pas een interessant kleurenpalet!

Colorblocking

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *