Interieurtips om jouw woning hondproof te maken 0

Interieurtips hond

Eindelijk is de knoop doorgehakt: jullie halen binnenkort een trouwe viervoeter in huis. Natuurlijk ga je direct aan de slag met het lezen van alle informatie die je kan vinden over het ras dat jullie aanschaffen. Hoe gaat het straks met de opvoeding? Welke spullen moeten jullie allemaal kopen. Met veel plezier schaf je al snel een hondenkussen, wat speelgoed, een voeder- en drinkbak, een halsband, voer en een bench aan. Maar vergeet je niet iets? Natuurlijk is enkel de belangrijkste spullen in huis halen niet het enige wat je moet doen. Je woning moet er ook aan geloven! Met de volgende interieurtips maak jij je woning binnen mum van tijd hondproof!

Vloerkleed? Liever niet!

Ligt er een vloerkleed bij jullie in huis? Dan is het toch aan te raden om deze uit huis te halen. Zeker een hoogpolig vloerkleed geeft ontzettend veel werk met huisdieren. Haren en vuil blijft hier gemakkelijk in zitten en is vervolgens enorm moeilijk om er weer uit te krijgen. Wil je toch een vloerkleed? Ga dan voor een laagpolig vloerkleed, zodat het schoonmaken in elk geval iets makkelijker gaat. Nemen jullie een puppy in huis? Zorg dan dat je elk vloerkleed (tijdelijk) uit huis verwijderd. Ongelukjes zitten in een klein hoekje en je wilt niet dat je geliefde vloerkleed verpest wordt door urinevlekken.

Haal alle gevaarlijke en kleine dingen weg

Zeker als je besluit een puppy in huis te nemen is het belangrijk dat je gevaarlijke dingen weghaalt. Veel mensen zullen nu met het argument komen dat je een hond gewoon op moet voeden en daarom ook niks weg hoeft te halen. Uiteraard is het ook zo dat je dit uiteindelijk allemaal terug zal kunnen zetten, maar net als met kleine kinderen wil je het niet op je geweten hebben dat ze iets gevaarlijks opeten als je je even omdraait. Veiligheid staat altijd voorop!

Traphekje

Traphekjes zijn ook ideaal met honden om ze uit ruimtes te houden waar je ze liever niet wilt hebben. Dit is niet alleen handig bij puppy’s, maar ook bij volwassen honden. Denk bijvoorbeeld aan een gulzige hond die het liefst de gehele dag in de keuken doorbrengt. Zodra jij naar het werk bent springt hij op het aanrecht of duikt hij in de koelkast om al het lekkers op te eten. Dat wil je uiteraard voorkomen. Traphekjes kunnen ook gemakkelijk in deuropeningen worden geplaatst, zodat je dit soort situaties kunt voorkomen. Uiteraard zijn ze ook erg gemakkelijk als je je hond liever niet op de bovenverdieping wilt hebben.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *