De interieurtrends van 2019 0

interieurtrends 2019

Het is weer oktober en dat betekent dat de woonwereld weer in volle gang is. Inmiddels zijn de grootste ontwikkeling op het gebied van wonen al onthuld en hebben we een goed idee wat de interieurtrends van 2019 zullen zijn. Ben jij nieuwsgierig naar de no-go’s en musthaves van het aankomende jaar? Denk jij graag tijdig vooruit en kan je niet wachten om weer een nieuwe trend te starten? Lees dan snel verder. Wij geven jou een leuke preview voor de woontrends van 2019!

De keuken en woonkamer als één geheel

In 2019 zien we dat afscheidingen in de woonruimte verleden tijd worden. Het is een absolute no-go om je keuken in een aparte ruimte te hebben. Ondanks dat veel mensen tegenwoordig gebruik maken van een open keuken, zien we nog steeds dat deze ruimtes als ‘blokken’ zijn verdeeld. De keuken is de keuken en de woonkamer hoort daar zeker niet bij. In 2019 gaan we dit geheel anders doen. Dit jaar is het belangrijk om deze ruimtes als één geheel te maken. Denk hierbij aan een combinatie van kleurgebruik, accessoires en een soortgelijke interieurstijl.

De hoekbank is terug van weggeweest!

De afgelopen jaren genoten we van minimalistische en strakke meubels. Vooral op het gebied van banken werd dit ontzettend duidelijk. Er werd regelmatig een combinatie van een tweezits- en driezitsbank gemaakt en de hoekbank leek even uit beeld te zijn. Wees echter niet getreurd! In 2019 gooien we het roer weer helemaal om en zijn de hoekbanken terug van weggeweest.

Is jouw bank nodig aan vervanging toe en ben je een ware trendsetter? Kies dan voor de hoekbanken van Haco. Zo geef jij je woning direct een speelse uitstraling en is de woonkamer helemaal up-to-date volgens de laatste interieurtrends van 2019.

haco hoekbank

Natuurlijke elementen

Deze trend hadden we natuurlijk al verwacht, maar mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. Natuurlijke elementen zijn de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden in de Nederlandse woningen. In 2019 doen we hier nog een extra schepje bovenop. Het aankomende jaar besteden we aandacht aan de meest bijzondere natuurlijke elementen, vooral water, vuur en aarde spelen een belangrijke rol in de nieuwste interieurtrends. Hoe dit zich gaat vertalen naar de nieuwste moodboards? Wij zijn heel benieuwd!

Warme kleuren

2019 staat in het teken van pit en warmte. Je mag outside-the-box blijven denken, 3 hoeraatjes voor de creatievelingen onder ons! Daarnaast moet warmte de boventoon blijven voeren. Het kleurenpalet is in 2019 ontzettend divers. Wij worden erg blij van de volgende warme en pittige kleuren:

  • Goud en messing
  • Wijnrood
  • Donkerpaars
  • Chili rood
  • Indigo blauw
  • Brons
  • Pasteltinten

In 2019 zien we dat beige weer een comeback maakt. Daarnaast doen ook de felrode tinten hun intrede en zien we ook paars steeds meer terug. We zien dat het in 2019 een stuk spannender mag allemaal, veel spannender dan we van het afgelopen jaar gewend zijn. Trendsetters kunnen hun hart dan ook ophalen. Er is genoeg werk aan de winkel om jouw woning helemaal on-point te krijgen!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *