Is de grindvloer een nieuwe trend? 0

grindvloer

Mooi, duurzaam en praktisch. Sterke functies die elke klant winnen. Daarom is de grindvloer de nieuwste trend in decoratie. Architecten en interieurontwerpers nemen het steeds meer over in hun ontwerpen van woningen, appartementen, winkels, bars, restaurants. Ook gebruikt als wandbekleding, is de huidige kleine lieveling voor zowel binnen als buiten.

Een goede optie voor degenen die een buitenruimte in hun huis bouwen en een athermische vloer nodig hebben. Het kan op maat worden gemaakt en is een goed alternatief voor traditionele vloeren zoals porselein, hout, steen of marmer. Opties voor kleuren, texturen, patronen en afwerkingsopties combineren onbeperkte ontwerpmogelijkheden. Bovendien is de grindvloer extreem duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Als uw huis of bedrijf heeft betonnen vloeren, het toepassen van een decoratieve behandeling is een betaalbare en milieuvriendelijke optie. Dit materiaal heeft een prachtige textuur, de vloer lijkt lagen te bevatten en geeft een gevoel van diepte. Het heeft een moderne, rustieke uitstraling die zeer hoog is bij decoratieprojecten en bovendien is het kostenvoordeel zeer aantrekkelijk.

Een van de belangrijkste voordelen van decoratieve grindvloeren is de toegankelijkheid in vergelijking met andere opties, vooral als je al een betonnen vloer die klaar is voor het kleuren, polijsten of het aanbrengen van een coating. De prijs per vierkante meter van dit materiaal is vergelijkbaar met goedkope vinyl, tapijt of keramiek. De ontwerpen voor het middensegment zijn vergelijkbaar met duurder laminaat, hout en tegels. Meer verfijnde ontwerpen zijn bijna gelijk aan leisteen, steen of marmer.

Buitenvloeren zijn net zo belangrijk, zo niet belangrijker dan die in uw huis. Ze moeten mooi en aantrekkelijk zijn, maar ook functioneel en stevig, zodat ze niet snel achteruitgaan, tenzij het de uitstraling is die u wilt dat ze hebben. Grind is een uitstekende optie om uw buitenruimte te decoreren, want naast praktisch zijn ze zeer goed bestand tegen klimaatverandering. De capaciteit om zwaar verkeer te verwerken en vlekken te weerstaan maakt het de perfecte keuze voor drukke gebieden.

Grind voor het zwembad

Zwembadgrind is een uitzonderlijk goede keuze vanwege zijn weerstand tegen vocht in deze gebieden, die normaal gesproken onderhevig zijn aan bodemvocht en mogelijke overstromingen. Naast hun decoratieve verdiensten zijn alle grindafwerkingen gemakkelijk te onderhouden wanneer ze op goed voorbereide vloeroppervlakken worden aangebracht. Ze zijn bestand tegen het alledaagse komen en gaan van het dagelijks leven, zijn bestand tegen vlekken en vocht en bevatten geen schimmel, allergenen of huisstofmijt.

Swimming pool gravel

Grind voor buitenruimte

Buitengrind is bekend en gewild, maar dit materiaal is ook een elegante keuze voor binnenruimtes. Het oppervlak kan op verschillende manieren worden afgewerkt met kleuren, vlekken en aggregaten, en bij een gestructureerd of gepolijst oppervlak kan het er zelfs uitzien als glas. De gravels zijn uiterst praktisch en functioneel en ze zijn goed bestand tegen water, mits goed afgesloten.

De belangrijkste voordelen van de keuze om grind aan te brengen op buitenruimten is dat het een zeer duurzame, antislip- en athermische coating is, ideaal voor zwembaden.

Stoepgrind

Grind op trottoirs wordt op grote schaal gebruikt als uitbreiding van ruimtes. Dus waarom zou je het niet net zo aantrekkelijk maken als de rest van het huis? De modellen kunnen variëren van eenvoudig grijs geseald of gepolijst met meer complexe kleurencombinaties. Voeg kleurrijke vlekken toe voor een mozaïeklook of een aangepast ontwerp met levendige gekleurde epoxycoatings.

Grind, een veelheid aan opties

Naast kleuren en afwerkingen zijn er tal van ontwerpmogelijkheden die met grind kunnen worden toegepast. Afdichtingen en textuur kunnen worden gebruikt om afwerkingen te produceren die lijken op hout, steen, baksteen en meer. U kunt een uiterlijk creëren dat lijkt op een tegel of een tekening direct op het oppervlak markeren met een zaagsnede. Logo’s en afbeeldingen kunnen worden verwerkt met sjabloon of gravure. Als uw bestaande oppervlak kleine gebreken of scheuren vertoont, kunnen deze direct op het project worden gecamoufleerd of bewerkt door gekwalificeerde aannemers, of gewoon worden gebruikt om een extra functie toe te voegen aan de afwerking van het project.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *