Is multiplex het perfecte ontwerpmateriaal voor je keuken? 0

meubels berken multiplex

Iedereen wil vandaag de dag duurzamer leven om zo een steentje bij te kunnen dragen aan het milieu. En dat is een mooie ontwikkeling. Ook in de wereld van interieurontwerp zijn er doorbraken die ons helpen om groener te wonen. Een voorbeeld hiervan is duurzaam multiplex. Keukenontwerp met multiplex is erg populair als het om duurzaam wonen gaat. In dit artikel lees je waarom een duurzame multiplexkeuken een goede keuze is.

Wat is multiplex?

Multiplex bestaat uit dunne houten platen (houtfineer) en lijm. De gelaagde platen en lijm worden samengedrukt en gehecht tot eindproduct. Multiplex wordt veel gebruikt in de bouw omdat het sterk en duurzaam materiaal is.

Wat maakt multiplex duurzaam?

Multiplex is niet alleen duurzaam door de manier waarop het hout wordt gewonnen. Ook het productproces is namelijk duurzaam. Dit komt omdat de verspilling van hout is aanzienlijk minder dan bij traditionele hout productieprocessen. Om het duurzame proces af te maken kan het hout gewonnen worden uit duurzaam beheerde bossen en wordt het lokaal geproduceerd.

Hoe gebruik je multiplex in de keuken?

Multiplex is materiaal dat je in elke keuken kan gebruiken. Het is erg veelzijdig waardoor het haast overal toepasbaar is.

Vloeren

Multiplexvloeren zijn een goed betaalbaar alternatief voor dure massief houten vloeren. Denk aan een plankenvloer of een parketvloer, de opties met multiplex zijn eindeloos. Deze vloeren zijn niet zo duurzaam als massief houten vloeren. Toch komen ze aardig in de buurt op het gebied van duurzaamheid en kwaliteit.

Kasten

Multiplex is vaak gemaakt van hardhout met de eigenschappen van het bronhout voor de kleur en het patroon. Vaak wordt berk- of essenhout gebruikt en heeft het een mooie lichte kleur. De opties voor het gebruik van multiplex voor kastdeuren zijn eindeloos. Je kunt ervoor kiezen om de houtkleur te behouden of een kleur verf toe te passen die bij jou past.

Aanrecht

Multiplex kan zelfs als aanrecht worden gebruikt in de keuken. Zorg ervoor dat de bovenkant goed is geschuurd en gelakt. Een aanrecht kan je keuken een erg toffe uitstraling geven.

Bij welke interieurstijlen wordt multiplex vaak toegepast?

Multiplex wordt ten eerste bij veel hedendaagse interieurstijlen toegepast. Je ziet het veel terug in de moderne stijlen. Ook in de Scandinavische stijl zie je het veel terug. De Scandinavische stijl staat bekend om de vaak met wit gedompelde en blode accenten. Ook bij industriële uitstralingen wordt veel gebruik gemaakt van multiplex materialen. Bij industriële ruimtes wordt veel gebruik gemaakt van baksteen, beton en hout. Daarom kan multiplex een mooie toevoeging zijn om een industriële stijl te creëren.

Zoals je ziet is multiplex een van de meest veelzijdige moderne bouwmateriaal van het moment. Multiplex is geschikt voor zowel structurele als decoratieve elementen in huis. Daarnaast is het een duurzaam materiaal waardoor je jouw steentje bijdraagt aan het milieu.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *