Wat is het voordeel van Wijzonol verf? 0

Wijzonol verf

Een van de bekendste Nederlandse verfmerken is Wijzonol verf. Wijzonol staat voor hoge kwaliteit en innovatie. Dat is waarom zowel professionele schilders als thuis klussers graag werken met Wijzonol. Er zijn verschillende soorten Wijzonol verf zoals:

  •         Grondverf
  •         Lakverf
  •         Zijdeglansverf
  •         Muurverf

Wijzonol verf geeft een langdurig resultaat bij schilderwerk voor binnen en buiten. Een van de slagzinnen die Wijzonol heeft is; wij zijn nu. Daarom gebruiken ze biobased grondstoffen en zorgen ze bij de bereiding van de Wijzonol verf dat er zo weinig mogelijk CO2 wordt uitgestoten. Er wordt rekening gehouden met mens en milieu tijdens de bedrijfsvoering, het bereidingsproces en het transport. Als je de muurverf van de BIO-series van Wijzonol koopt dan weet je dat er een uniek hoog percentage biobased grondstoffen zijn toegevoegd. Op basis van rest en zijstromen van plantaardige olie hebben ze bij Wijzonol een innovatieve bindmiddeltechnologie ontwikkelt.

Biobased grondstoffen:

Op een etiket van verf staat steeds vaker dat er biobased grondstoffen zijn verwerkt in die verf. Biobased is gebaseerd op groene grondstoffen (biomassa) die in de toekomst ook weer herbruikbaar zijn. Dat betekent dat er zo min mogelijk fossiele grondstoffen worden gebruik om de verf te maken waardoor biobased verf duurzamer is. Zoals gezegd maken steeds meer fabrikanten gebruik van biobased verf, maar ze gebruiken ook allemaal een andere uitleg aan de hoeveelheid van deze groene grondstoffen. Voor de fabricage van verf worden verschillende ingrediënten gebruikt zoals pigmenten, vulmiddel, conserveringsmiddel, bindmiddel, oplosmiddel en/of verdunningsmiddel. Als fabrikanten biobased grondstoffen gebruiken worden voornamelijk de oplos- en/of de verdunningsmiddelen vervangen door herwinbaar materiaal dat (meestal) snel groeit. De kwaliteit van de verf leidt hier niet onder. Het biobased percentage wordt door de ene fabrikant aangegeven met TOC (Total Organic Carbon) en door anderen met TC (Total Carbon Percentage).

Waarom kiezen voor de BIO-serie muurverf van Wijzonol?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is de Bio serie van Wijzonol gefabriceerd op basis van biobased grondstoffen. De Wijzonol muurverf van de Bio serie heeft een uniek hoog Biobased percentage dat ligt tussen de 40% en 60%. Daarbij is deze muurverf oplosmiddelvrij en heeft een schrobvastheidsklasse 1 en dekkingsklasse 1. De duurzame biobased muurverven van Wijzonol worden gemaakt van herwinbare grondstoffen en bieden het beste eindresultaat voor schilderwerk. De Wijzonol muurverf kan beter verwerkt worden omdat de verf een ‘lange open tijd’ heeft wat betekend dat de verf langer nat blijft waardoor je minder snel strepen en aanzetten op je banen krijgt. Wanneer je Wijzonol muurverf gaat of laat spuiten zul je merken dat het resultaat superstrak is en dat komt omdat je de Wijzonol niet hoeft te verdunnen met water.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *