Dit is waarom je echt een haag nodig hebt 0

Dit is waarom je echt een haag nodig hebt

Overweeg je om – net als veel van je vrienden en familie – voor de oude vertrouwde schutting te kiezen? Maar zit het je eigenlijk niet lekker om een houtwerk in de tuin te plaatsen? Zie je veel liever wat meer groen? Dan spelen we graag de advocaat van een haag.

Waar het gros van Nederland nog altijd denkt voor gemak te kiezen met een schutting, is er in de meeste gevallen echt veel meer te zeggen voor een haag. Ze bieden niet alleen ontzettend veel voordelen, maar bieden ook nog eens een fantastische uitstraling aan je voor- en/of achtertuin. Heb je stiekem al een blik geworpen op het aanbod van https://www.haagplanten-heijnen.nl? Dan ben je al op de goede weg. Nog niet overtuigd? Laat je dan inspireren door de volgende voordelen. Want dit is waarom je écht een haag nodig hebt.

Relatief weinig onderhoud

Hagen hebben nog altijd het imago dat ze ontzettend veel onderhoud behoeven. Daarom kiezen mensen toch al snel voor het ‘gemak’ van een schutting of muur. Bedenk nu echter eens goed welk onderhoud een schutting nodig heeft. Een houten schutting moet toch al snel geschuurd en geverfd worden om mooi te blijven. Daarnaast hebben deze niet het eeuwige leven en zullen ze uiteindelijk vervangen moeten worden. Om nog maar over eventuele stormschade te zwijgen.

Een haag heeft wat dat betreft weinig onderhoud nodig. Een kwalitatieve haag zal vanzelf groeien. Afgezien van een enkele keer snoeien is een natuurlijke look het mooist en hoeft er dus verder weinig te gebeuren. Bovendien maakt het ook echt verschil voor welke haag je kiest. Een beukenhaag heeft bijvoorbeeld een ongelooflijke mooie natuurlijke uitstraling, maar zal wel haar blaadjes verliezen in de herfst. Dit betekent dus wel wat extra opruimen gedurende de herfstmaanden. Daar staat wel tegenover dat dit de seizoensverandering uiteraard perfect representeert. Heb je dit liever niet? Dan zijn er ook hagen die hun blad behouden. Zo heb je hier nóg minder onderhoud aan.

Goed voor het milieu

Door de jaren heen zijn we onze tuinen zo onderhoudsvriendelijk gaan maken dat we de natuur een beetje vergeten zijn. In sommige tuinen komt zelfs helemaal geen groen voor. Door haagplanten te gebruiken, zorg je voor een fijne omgeving voor dieren en demp je ook nog eens op milieuvriendelijke wijze het geluid in en van buiten de tuin. Je draagt je steentje bij aan de natuur en krijgt hier ook nog eens een heleboel voordelen voor terug.

Goedkoper

In de meeste gevallen is het een stuk goedkoper om zelf een haag te planten. Je kan dit klusje ook eenvoudig zelf klaren. Je hebt enkel een schop, compost, de planten en misschien een aantal vrije uurtjes nodig. Het is een leuke klus om te doen en je bent echt even in de natuur bezig. Ook voor de portemonnee is het ook een stuk aantrekkelijker. De materialen zijn goedkoper en je hoeft minder mankracht in te schakelen om de klus te klaren.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *