Jouw foto’s tot leven gebracht! 0

Jouw foto’s tot leven gebracht

Een foto afdrukken kennen we allemaal, maar tegenwoordig kun je veel meer dan alleen een fotoboek samenstellen van jouw favoriete herinneringen. Een foto kun je laten afdrukken op canvas in verschillende maten. Zo heb je al snel een persoonlijk schilderij gecreëerd. Steeds meer webshops bieden meerdere opties om je foto te laten drukken. Canvas is slechts een van deze opties. Op plaatprinten.nl kies je in een handomdraai de mooiste fotopanelen voor aan jouw muur!

Waarom niet gewoon canvas?

Er is niets mis met een mooie afdruk op canvas. Een canvas doek kan behoorlijk wat oneffenheden in je foto verdoezelen. Daarentegen verlies je bij een dikke rand een deel van je foto omdat deze om het doek wordt gespannen en is er veel verschil in kwaliteit. Bij donkere beelden kan het resultaat onvoorspelbaar zijn. Canvas is zeer geschikt voor de beginnende fotograaf of foto’s die gemaakt zijn met een compact camera.

Wil je iets meer uit je foto halen dan zou je kunnen gaan voor plexiglas. Ook wel acrylglas genoemd. Hierbij wordt je foto op de achterkant van het glas gedrukt. Dit zorgt voor een chique uitstraling. Een groot nadeel van deze manier van drukken is dat het gevoelig is voor oneffenheden. Waar een canvasdoek je hierbij helpt door deze oneffenheden te verdoezelen, doet een plexiglas afdruk dit niet. Deze stijl is meer geschikt voor scherpe, lichtere foto’s. Let wel op dat het printen op glas zorgt voor een spiegelend effect.

De minder bekende stijlen.

Als je houdt van het spiegelende effect maar je bent op zoek naar een sterkere variant dan is printen op aluminium-dibond een goede keus voor jou! Dibond platen bestaan uit twee flinterdunne aluminium platen met daartussen een harde kunststof plaat van ongeveer 3mm dik. Het is sterk en geeft een zeer professionele uitstraling. Dibond is daarnaast geschikt voor zowel binnen als buiten. Er zijn veel manieren om te printen op dibond en niet iedere manier geeft een mooi resultaat.

Een andere optie is het printen op forex of kunststof platen. Deze platen zijn een stuk lichter dan de aluminium-dibond variant maar daar staat tegenover dat ze deukgevoelig zijn. De platen doen het mooi voor iedere soort foto. Ook de Kunststof platen zijn geschikt voor binnen en buiten. Deze platen ogen chique en hebben een mooie matte afwerking. Ook hier is een nadeel dat er verschillende printtechnieken worden gebruikt en er dus veel verschil zit in kwaliteit.

Kooptips!

Past de stijl van printen bij jouw foto? Hoeveel verlies heb je aan de randen bij bijvoorbeeld canvas? Check of de foto die je gaat gebruiken het uitvergroten aan kan. Een foto kan er heel mooi uit zien als kleine afdruk maar kwaliteit verliezen bij het uitvergroten naar een fotopaneel. Ga voor een goede drukker om zoveel mogelijk uit je foto te halen.
En als laatste tip; wordt het ophangsysteem meegeleverd? Zo voorkom je schade aan jouw foto door hem op te hangen op een onjuiste manier.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *