De juiste kantoormeubelen voor een fijne thuiswerkplek 0

De juiste kantoormeubelen voor een fijne thuiswerkplek

Ben je net gestart voor jezelf als ZZP’er en ben je financieel nog niet in de mogelijkheid om een eigen kantoor te huren? Dat is helemaal niet erg! Merendeel van de starters die zich net hebben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel beginnen op een zolderkamertje. Daarnaast is de eettafel ook een ideale startplek mocht je niet over een zolder beschikken. Zorg er dan wel voor dat je in alle rust kunt werken en stuur je man en kinderen zo nu en dan gewoon de deur uit! Kwalitatief stevige en ergonomische kantoormeubelen zijn daarentegen wel aan te raden. Veel mensen denken dat een eettafelstoel net zo goed functioneert als een bureaustoel maar op de lange termijn komen ze bedrogen uit. In dit artikel vertellen we welke kantoormeubelen je zeker moet aanschaffen als je van plan bent veelvuldig thuis te werken.

Verstelbaar bureau

Zittend werken wordt ook wel vergeleken met het nieuwe roken. Niets is zo slecht om dagenlang achter je laptop te zitten en vrijwel geen lichaamsbeweging te krijgen. Ben je van nature niet zo’n sporter en heb je het idee dat nu je eigen baas bent dit er weinig van gaat komen? Maak het jezelf dan toch gemakkelijk door een zit-sta bureau aan te schaffen. Er zijn verschillende zit-sta bureaus te bestellen en hiermee kan je het zitten en staan afwisselen. Zo blijf je toch nog in beweging ondanks dat je werkt in je eigen huis. Daarnaast schijnt het zo te zijn dat wanneer je staand aan de slag gaat je ook je werk sneller gedaan krijgt.

Een ergonomische bureaustoel

Mocht je dan toch zittend aan het werk willen gaan dan is het zeker aan te raden om een ergonomische bureaustoel aan te schaffen. Dit voorkomt rug en nekklachten en op de langere termijn zelfs vermoeidheidsklachten. Het beste is om langs een speciaalzaak te gaan om te kijken welke bureaustoel het beste aan je wensen voldoet. Daarnaast kan de specialist je hierin adviseren en de bureaustoel verstellen zodat je meteen voelt wat voor effect de stoel kan hebben. Zo moeten je voeten plat op de grond kunnen staan. De rug moet steun krijgen van je bekken en je schouderbladen. Daarnaast moet tussen de zitting en de knieholte tien centimeter ruimte zitten. Dit zijn een paar punten waar je op kan letten, maar laat je alsnog goed adviseren aangezien het kiezen van een juiste bureaustoel echt maatwerk is!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *