De juiste makelaar voor jou in Amersfoort! 0

De juiste makelaar voor jou in Amersfoort

Amersfoort heeft de afgelopen jaren een sterke huizenmarkt gehad met een gestage toename van de vraag naar woningen. Dit heeft geleid tot hogere huizenprijzen en een lage beschikbaarheid van woningen.

Volgens de laatste gegevens van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) zijn de huizenprijzen in Amersfoort in het eerste kwartaal van 2023 gestegen tot gemiddeld € 412.000 voor een bestaande woning. Dit is een stijging van ongeveer 10% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2022. Ook het aantal verkochte woningen is gestegen, met name de verkoop van appartementen en tussenwoningen.

Tekort aan woningen in Amersfoort

Er is momenteel een tekort aan beschikbare woningen in Amersfoort, wat betekent dat er meer vraag is dan aanbod. Dit heeft geleid tot een sterke concurrentie tussen kopers en hogere biedprijzen. Vooral in de populaire wijken zoals het historische centrum, Kattenbroek en Nieuwland zijn er vaak meerdere geïnteresseerden voor een woning, wat kan leiden tot overbieden.

Al met al is de huizenmarkt in Amersfoort op dit moment gunstig voor verkopers, maar uitdagend voor kopers. Het is belangrijk om een goed beeld te hebben van de markt en voldoende financiële middelen te hebben om een aantrekkelijk bod te doen.

Waar moet je opletten als je in Amersfoort gaat wonen

Als je in Amersfoort gaat wonen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten:

  1. Woningmarkt: Zoals ik hierboven al heb genoemd, is de woningmarkt in Amersfoort erg competitief en zijn de huizenprijzen hoog. Het is dus belangrijk om een goed beeld te hebben van de markt en voldoende financiële middelen te hebben om een aantrekkelijk bod te kunnen doen.
  2. Woonwijk: Amersfoort heeft verschillende wijken met elk hun eigen karakter en voorzieningen. Kies een woonwijk die past bij jouw levensstijl en wensen. Wil je bijvoorbeeld in een levendige buurt wonen met veel restaurants en winkels of juist rustiger en groener?
  3. Bereikbaarheid: Amersfoort is goed bereikbaar met de auto, het openbaar vervoer en de fiets. Houd er rekening mee dat sommige wijken minder goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer en dat er in het centrum betaald parkeren geldt.

Anne Fem helpt jou met het zoeken van je droomhuis!

Anne Fem is een uitstekende keuze als makelaar Amersfoort voor elke persoon die op zoek is naar professionele en persoonlijke begeleiding bij de aan- of verkoop van een woning.

Anne Fem is een betrokken en ervaren makelaar in Amersfoort en heeft een goede kennis van de lokale huizenmarkt. Ze staat bekend om haar persoonlijke benadering en haar vermogen om goed te luisteren naar de wensen en behoeften van haar klanten.

Of je nu voor het eerst een huis koopt of al ervaring hebt met de huizenmarkt, Anne Fem zal je begeleiden bij elke stap van het proces. Ze zal je helpen bij het vinden van de juiste woning, het onderhandelen over de prijs en het afronden van de transactie.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *