Het juiste vloerkleed voor huisdieren 0

vloerkleed hond

Met de komst van een nieuwe viervoeter moeten er ook wat veranderingen aangebracht worden in huis. Je wilt immers een veilige plek en aangename plek creëren voor je trouwe maatje. Wist je dat een huisdier veel baat kan hebben bij een vloerkleed? Zo kunnen puppy’s zich bijvoorbeeld snel bezeren door een snelle ondergrond. Doordat ze erg druk zijn kunnen ze uitglijden met gewrichtsproblemen tot gevolg. In het ergste geval kunnen ze zelfs last krijgen van heupdysplasie (HD). Ook katten zoeken al snel een aangenaam plekje in huis, laminaat is dan bijvoorbeeld al snel te glad.

Waar moet je opletten bij het kopen van een vloerkleed voor huisdieren?

Je zal nu misschien wel denken: je pup kan toch gewoon op zijn hondenkussen liggen? Daar is hij toch voor gemaakt? Waarom dan ook nog een vloerkleed kopen? De reden is voor de hand liggend: een hond zal niet zijn gehele dag doorbrengen in de mand. Hij wilt natuurlijk ook gewoon het huis onderzoeken of lekker dichtbij zijn baasjes zijn. Met behulp van een vloerkleed creëer jij een heerlijk, veilig en zacht plekje voor je trouwe huisdier.  Maar waar moet je nu opletten bij het kopen van een vloerkleed? Allereerst is het belangrijk dat je niet gelijk voor het duurste exemplaar gaat. Een (jong) huisdier kan zeker nog wel eens een ongelukje hebben en dat zou zonde zijn. Daarnaast is het belangrijk dat het vloerkleed makkelijk schoon te maken is.

Hoe verwijder je haren uit een vloerkleed?

Losse haren zijn misschien wel het grootste nadeel van een huisdier. Je vindt ze vrijwel overal en ze zullen ook zeker in je vloerkleed terecht komen. Als je niet zo dol bent op een harige vloerbedekking, zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden om deze vervelende haren te verwijderen. Met een stofzuiger is het niet erg gemakkelijk om goed bij de haren te komen. Als je dat wilt proberen ben je zo uren bezig! Er zijn gelukkig snellere manieren: gebruik bijvoorbeeld een trekker voor de ramen om de haren makkelijk te verwijderen. Door de rubberen onderkant trek je de haren zo naar 1 plek en dan kun je ze er vervolgens gemakkelijk afplukken. Natuurlijk is het ook belangrijk om je huisdier regelmatig (buiten) te kammen. Er zijn ook vloerkleden met een stuggere oppervlakte, hierop blijven de haren minder makkelijk plakken. Neem een kijkje bij de Karpettenkelder voor tapijten in alle soorten en maten. Zo heeft jouw huisdier binnen no-time een heerlijk warm plekje.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *