Kamersteiger kopen? | Ideaal voor alle klussen 0

Online een kamersteiger kopen, dat is gemakkelijk en eenvoudig. Zo hoeft u niet met de stellage over straat en laat u deze rechtstreeks bij u thuis bezorgen. Dergelijke steigers zijn perfect voor klussen in en rondom de eigen woning. In deze korte blog nemen we u graag mee waar u op moet letten in uw zoektocht naar uw perfecte stellage.

Kamersteiger kopen, of vouwsteiger kopen. Wat is het verschil?

Op diverse websites en in fysieke winkels zult u zowel de term kamersteiger, als vouwsteiger tegenkomen. Maar wat is het verschil tussen deze twee benamingen? Kortom uitgelegd: er is geen verschil! Beiden hebben onderin een vouwbaar deel, dit levert de volgende voordelen op:

  • De steiger is binnen een minuut opgebouwd
  • Compact en gemakkelijk te vervoeren
  • Door het aluminium licht van gewicht
  • Uit te bouwen tot diverse hoogtes

Kamersteiger kopen,

De verschillende opties bij het kopen van een kamersteiger

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe kamersteiger heeft u verschillende opties waar u uit kan kiezen. Denk hierbij aan werkhoogte, verschillende soorten wielen en breedtes.

  • Werkhoogte: niet iedere vouwsteiger is erop berekend om uitgebouwd te worden tot een andere werkhoogte dan 3 meter (standaard). Wanneer uitbouwen wel kan, is dit verantwoord tot circa een werkhoogte van 7.80 meter. Let op: indien u een kamersteiger koopt met uiteindelijk de intentie om deze uit te bouwen. Koop dan de uitvoering inclusief platform met luik.
  • Steigerwielen: bij de standaard kamersteigers worden de standaard wielen meegeleverd, vaak zijn deze 125 of 150 mm breed. Wanneer u de stellage vaak buiten gebruikt dan is het raadzaam om een uitvoering te kiezen inclusief verstelbare wielen zodat uw kamersteiger waterpas en dus stabieler staat.
  • Verschillende breedtes: U kan kiezen uit drie verschillende breedtes, namelijk: 0.75, 0.90 en 1.35 meter. Uitvoering 0.75 is de standaard maat die door iedere deuropening gereden kan worden. Wanneer u bijvoorbeeld iets hoger wilt bouwen dan is een 0.90 weer handiger. U kunt het platform dan steeds verplaatsen, zonder de schoren te hoeven te verplaatsen. De 1.35 zorgt voor optimaal gebruiksgemak en hier kunnen twee platformen naast elkaar gelegd kunnen worden.

** Wat is werkhoogte? In deze blog bent u de opvatting ‘werkhoogte’ al een aantal keren tegen gekomen. Wat dit inhoudt leggen we u graag uit. Werkhoogte is platformhoogte (de hoogte waarop de steigervloer ligt) + twee meter. Wanneer we het over een steiger hebben met 4 meter werkhoogte, dan ligt het rolsteiger platform op 2 meter.

Kamersteiger kopen? Vraag hulp van deze specialist

Wilt u graag een goede kamersteiger kopen waarmee u de komende jaren weer veilig aan het klussen kan? Laat u dan adviseren door een professionele partij zoals laddersenrolsteigers.nl. Zij bieden niet alleen een ruim assortiment kamersteigers, maar deze zijn ook allen gekeurd conform de Europese Norm (+ TUV gecertificeerd).

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *