Kantoor aan huis: waar moet ik aan denken? 0

Voor veel zzp’ers is hun huis tegelijkertijd ook hun kantoor. Daarnaast zijn er ook steeds meer werknemers die de mogelijkheid krijgen om vanuit huis te werken. Uiteraard hoort daar ook een passende kantoorruimte bij. Maar hoe realiseer je deze? Waar moet je aan denken? Hoe zit het met het interieur? Kies je voor tweedehands kantoormeubilair of is het toch beter om geheel nieuwe meubels te kopen? En is het überhaupt toegestaan om een kantoorruimte aan huis te maken? In dit artikel lees je waar je precies aan moet denken bij het realiseren van een kantoorruimte aan huis!

Mag ik zomaar een kantoorruimte aan huis maken?

Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden en is volkomen afhankelijk van jouw eigen plannen. Als je simpelweg een lege ruimte in huis wilt gebruiken om wat werkzaamheden in te verrichten, is dit uiteraard geen enkel probleem. Er zijn echter ook ondernemers die vanuit huis willen werken en hiervoor andere dingen noodzakelijk achten. Hierbij is het vaak nodig om de woning aan te passen. Voordat je een onderneming vanuit huis begint, kan het dan ook verstandig zijn om het bestemmingsplan van de gemeente te raadplegen. In onderstaande gevallen is het sowieso niet toegestaan om een onderneming aan huis te vestigen:

  • Van een woonhuis mag niet meer dan eenderde van de totale ruimte voor werkdoeleinden gebruikt worden. Ook huisartsen, advocaten en andere vrije beroepen moeten zich aan deze regel houden als ze vanuit huis starten.
  • De buren en andere omstanders mogen geen last hebben van jouw werkzaamheden. Zo mag een winkel bijvoorbeeld meestal nooit zomaar aan huis worden gevestigd, omdat hier mensen langs komen en goederen opgehaald kunnen worden. Een webwinkel is daarentegen wel weer toegestaan.
  • Je mag nooit reclameborden buiten hangen. Dit komt doordat het bestemmingsplan heeft aangegeven dat dit een woonhuis is. Wil je toch reclame maken? Vraag dan aan de gemeente wat mogelijk is. Zo voorkom je vervelende berispingen!

Mag ik zomaar een kantoorruimte aan huis maken

Kantoorruimte inrichten

Hoe je je kantoorruimte inricht, is uiteraard afhankelijk van het beroep wat je wilt uitoefenen. Als je enkel een bureau en bureaustoel nodig hebt, is het maken van een kantoorruimte natuurlijk niet al te moeilijk. Als er echter ook ander professioneel meubilair nodig is en je tevens klanten wilt ontvangen, is het wel belangrijk dat je over kwalitatieve meubels beschikt. Hier wil je echter ook niet te veel geld aan uitgeven. In dat geval kunnen gebruikte kantoormeubelen solaas bieden.

gebruikte kantoormeubelen
bron: KSB Kantoormeubelen

Wanneer je op zoek gaat naar kwalitatieve gebruikte kantoormeubelen, raden wij aan om hier een speciale verkoopsite voor te gebruiken. Kies niet zomaar voor meubilair die door particulieren worden aangeboden, maar ga goed op onderzoek uit. Zo weet je zeker dat goedkoop niet duurkoop hoeft te worden. Zo vind je bijvoorbeeld bij KSB Kantoormeubelen kwalitatief meubilair voor ieder kantoor tegen een zeer scherpe prijs. Tevens vind je hier complete interieursets, waardoor je de gehele kantoorinrichting in één keer kunt aanschaffen. Dat scheelt jou een hoop uitzoekwerk en zo kan je vrijwel direct aan de slag!

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *