Kasten op de slaapkamer 0

kasten op slaapkamer

Een slaapkamer moeten tegenwoordig aan vele eisen voldoen. Naast slapen wordt er gerelaxt, gesport en, als de ruimte dat toelaat, gewerkt en zelfs een ontbijt genuttigd. Dat vraagt om flexibiliteit van de meubels. Bed, nachtkastje, linnenkast en toilettafel: het zijn de klassieke meubelstukken om de slaapkamer mee in te richten. Losse meubels vinden we vooral in het nostalgische én het trendy marktsegment. Ze bieden volop speelruimte voor creatieve inrichtingen. Wie veel bergruimte nodig heeft, is gebaat bij het systeemmeubilair dat perfect op maat gemaakt kan worden.

kasten op slaapkamer

Meubelprogramma

De trend van nu is duidelijk aan het verschuiven richting losse meubelprogramma’s. Bedden, nachtkastjes, toilettafels, linnen- en ladekasten kunnen dan naar eigen inzicht gecombineerd worden tot een creatief geheel. Soms zijn de programma’s zelfs modulair. Hoofdbord, bedombouw, kaptafel en kasten kunnen dan ‘op maat’ worden samengesteld uit een serie basiselementen. De toepassing van losse meubels heeft als pluspunt dat de inrichting flexibel blijft. Ook het feit dat bedden en kasten tegenwoordig vaak op kleine (roestvrijstalen) pootjes staan, geeft de moderne slaapkamer een dynamischer en transparanter beeld. In het trendy marktsegment vinden we bovendien een scala aan eigentijdse accessoires: van verrijdbare nachttafeltjes, containerkastjes en aanhaaktafeltjes tot lectuurbakken en bedlampjes.

Materialen

Qua meubelen is hout is duidelijk favoriet. In de modern- klassieke programma’s is dat veelal kersen, peren of noten; nieuw zijn de lichte houtsoorten als berken of esdoorn. Materiaalmix zet de toon. Hout met lak, hout met (mat)glas of combinaties met aluminium worden het meeste toegepast. Heel trendy zijn de geperforeerde of geribbelde metalen panelen.

In het designsegment is metallic grafietgrijs nog steeds dé basiskleur, maar ook spierwit is weer helemaal in de mode. Gecombineerd met felle kleuren als groen en oranje wordt een leuk speels effect bereikt. Bij de aanbouwprogramma’s zijn de off-whites (ivoorwit, camee) nog steeds veelgevraagde kleuren. Wat de nostalgische houten ameublementen betreft, zien we zowel lichte honingkleurige impregneer als transparante kleurbeitsen in antieke kleuren: mergelwit, ijsblauw, lindegroen en oker. Grootmoedermeubelen zijn veelal uitgevoerd in smeedijzer, vaak met opzet bedhemels. Voor het koloniale wonen zijn donkerbruin gebeitst hout en webbing (gevlochten rotan of pitriet) dé materialen.

materialen kasten

Wandsystemen

Kenmerkend voor inbouw-kastenwanden is dat ze tot op de centimeter nauwkeurig op maat gemaakt worden: pas van vloer tot plafond en van muur tot muur (of van muur tot zijpaneel, mocht een deur of raam daar aanleiding toe geven). Onhandige stortkokers, verwarmingsbuizen en haardkanalen worden onzichtbaar weggewerkt. Zelfs voor s

wandstystemen

chuine zolderkamers bestaan uitgekiende oplossingen.Inbouw-kastenwanden kunnen voor een wand geplaatst worden of gebruikt worden om een bestaande nis op te vullen. Afgesloten met kamerhoge paneeldeuren ogen ze vaak als één strakke doorlopende wand. Door de volle hoogte te gebruiken, wint u maar liefst 30% aan ruimte ten opzichte van de conventionele (aanbouw)kasten. En dat levert extra ruimte op voor de seizoengarderobe, de ongebruikte helft van een meerseizoenen dekbed, de sportuitrusting of de kofferset

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *