Kattenliefhebbers opgelet: Ontdek de laatste trends in kattenbenodigdheden 0

Kattenliefhebbers opgelet: Ontdek de laatste trends in kattenbenodigdheden

Als trots eigenaar van je eigen kat, doe je er het liefste alles aan om de gezondheid continu te boosten. Denk daarbij aan het kopen van speeltjes, zoals een katten krabpaal. Maar ook de voeding moet je goed onder de loep nemen. Niet alleen voelt je kat zich daardoor veel fitter, maar je ziet dit bijvoorbeeld ook erg goed terug in de hoeveelheid glans in de vacht. Daarom is het ook niet zo gek dat je vaak op zoek gaat naar handige tips om de gezondheid mee te boosten. In dit blog geven we je een paar van dit soort erg fijne tips.

Let constant op het geven van de juiste voeding aan je kat

Of je nu een kitten hebt of dat je kat een oudere leeftijd heeft. Tijdens de complete levensfase van je harige beste vriend kan het type voeding variëren. Denk daarbij aan voeding met extra eiwitten als je kat nog jong is, maar je hebt ook de keuze uit speciaal dieetvoer op het moment dat je kat te zwaar is geworden. verdiep je daar altijd een keer goed in én laat je goed adviseren door de dierenarts. Zo weet je altijd zeker dat je het beste product in huis haalt voor je eigen kat. Wel zo belangrijk, toch?

Verrijk de voeding eventueel met fijne supplementen

Maar je hebt ook altijd nog de optie om extra supplementen in huis te halen. En koop je dit bij een gespecialiseerde dierenwinkel, dan kun je er altijd op vertrouwen dat je het beste van het beste in huis haalt. Hierdoor krijgt je kat bijvoorbeeld net even wat meer vitamines binnen of je geeft het aantal eiwitten per dag een boost. Op het gebied van supplementen is er gigantisch veel aanbod, dus ga specifiek op zoek naar de producten die helemaal af zijn gestemd op de behoeften van je eigen kat.

Lekker veel quality time door je kat te borstelen en samen te spelen

Je kat zit natuurlijk nóg beter in zijn of haar vel als je er lekker veel tijd mee doorbrengt. Zorg ervoor dat je vacht iedere dag uitgebreid borstels, kies voor een goede kattenbak kopen en koop de leukste speeltjes voor je kat. Denk daarbij aan een laser om achteraan te rennen of grappige balletjes om tegenaan te tikken. Naast dat het de band tussen jou en je kat versterkt, stimuleren dit soort spelletjes ook het reactievermogen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *