De keuken als hart van je woning 0

De keuken als hart van je woning

Zie jij de keuken als de centrale plek in jouw huis, waar niet alleen wordt gegeten maar gepraat, gelachen en geleefd? Het is wat werk om een gezellige woonkeuken te creëren, maar daarmee maak je de keuken dan ook echt het hart van je woning. Wij hebben 4 praktische tips voor je, waarmee je jouw keuken de favoriete plek in huis maakt.

Kies een keukeneiland

Een makkelijke manier om van jouw keuken een gezellige plek te maken waar geleefd wordt, is door een keukeneiland te plaatsen. Dit nodigt uit om even te gaan zitten voor een kopje koffie, een stukje gebak, een snelle lunch of een gezellige borrel. De een leest de ochtendkrant aan de bar terwijl de ander een gezond ontbijtje klaarmaakt. Je kinderen doen hun huiswerk terwijl jij staat te koken en tijdens feestjes en verjaardagen is dit een heerlijke plek voor een borrel met smakelijke hapjes. 

Hoekkeuken

Een keukeneiland is prachtig, maar niet iedere woning heeft hier de ruimte voor. Een hoekkeuken, oftewel L-keuken, is een uitstekend alternatief. Dit type keuken heeft een open uitstraling waardoor de woonkamer en de keuken samenvloeien. Ook is er de ruimte voor een lange eettafel, met genoeg ruimte voor vrienden en familie. Dit zorgt direct voor een sfeervol thuisgevoel. Ideaal voor etentjes met het gezin, vrienden en familie. 

Als je een gezellige plek hebt om te eten, neem je de tijd voor je maaltijd. Volgens een voedingsexpert van www.sundt.nl brengt onze gehaaste levensstijl verschillende gezondheidsnadelen met zich mee. Door langzaam te eten kauw je meer, wat goed is voor de spijsvertering. Je lichaam kan de voedingsstoffen uit het voedsel beter opnemen en doordat je geniet van de geuren, smaken en texturen werkt het eetmoment stressverlagend en voel je je weer helemaal opgeladen. 

De keuken op een centrale plek

Waar de keuken zich vroeger vooral aan de voor- of achterkant van de woning bevond is steeds vaker te zien dat de keuken centraal in huis wordt geplaatst. Hierdoor is de keuken letterlijk en figuurlijk het middelpunt van jouw woning. Een bijkomend voordeel is dat alle leefruimtes op deze manier meer met elkaar verbonden worden. 

Als je geen nieuwe keuken wilt laten plaatsen maar je huidige keuken wel meer bij de woning wilt betrekken, is het slim om eens kritisch naar je vloer te kijken. Ligt er een praktische tegelvloer in jouw keuken? Kies voor een nieuwe vloer die je in jouw hele woning doortrekt, zodat de keuken, eetkamer en woonkamer een eenheid vormen. Ook met de juiste verf kun je een eenheid creëren. 

Je keuken als blikvanger

Natuurlijk heeft je keuken een praktisch karakter, maar dat wil niet zeggen dat je deze niet mag stylen. Met een paar kleine aanpassingen zorg je ervoor dat je keuken meer deel uit gaat maken van de rest van je interieur. Berg losse spulletjes op in de kast en geef je pronkstukken een mooie plek. Kies voor heerlijk geurende verse kruiden die je in de vensterbank zet, leg een stapel kookboeken neer of verwen jezelf regelmatig met een grote bos verse bloemen. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *