Keuken inrichten: men mag zien dat er geleefd wordt! 0

Keuken inrichten

Strakheid, het is een term die vaak genoemd wordt als men een keuken inricht. Maar hoe voorkom je dat het een anoniem geheel wordt? Dat het totaal niet uitstraalt wat je er klaarmaakt, welke kookkunsten je beheerst, en wie jij bent? Dat kan op vele manieren, tot open kastjes aan toe.

Apparatuur als blikvanger

Een nieuwe keuken inbouwen of de hele boel verbouwen is in veel gevallen niet nodig. Waarom zou je er veel geld in steken, laat staan een lening aanvragen, als je Pinterest, Marktplaats en de kringloopwinkels binnen handbereik hebt? Daar vind je veel inspiratie om een verder lege keuken te pimpen met persoonlijke accenten. Ben je bijvoorbeeld een fervent broodbakker, dan is de KitchenAid (of een goedkoper exemplaar van zo’n staande mixer) geen apparatuur, maar een blikvanger. Ze zijn er in veel kleuren en nu je besloten hebt je geld anders te besteden wordt het interessant om ernaar op zoek te gaan. En naar andere apparatuur die iets over jouw kookkunsten vertelt, zoals een roestvrijstalen pastamachine.

Ingrediënten uitstallen

Ingrediënten uitstallen

Sommige ingrediënten zijn zo mooi (verpakt) dat je ze uit wilt stallen. Italiaanse blikken tomaten bijvoorbeeld. Uitgepakt en in potten zijn ook linzen, pasta, koffie, spliterwten of rijst heel decoratief. Wat te denken van verse groenten en fruit? Sommige kunnen prima op de fruitschaal (tomaten, paprika’s, courgettes). Ook uien, knoflook en gember hebben een vanzelfsprekende natuurlijke uitstraling die je keuken kleur en sfeer geven. Men mag best zien dat er gekookt, gepraat, gegeten, kortom geleefd wordt.

Weekplanner

Om op dat laatste voort te borduren: een prik- of krijtbord, (verjaardags)kalender of weekplanner staat leuk en helpt je aan afspraken herinneren. Je kunt er ook benodigde boodschappen opzetten. Of iets liefs voor je partner. Het is persoonlijker dan de voorgebakken teksten op zogenaamde vintage borden die je overal ziet. Die kun je overigens ook zelf maken: een stuk gebruikt hout afzagen, met een brander of vergrootglas teksten erin tekenen, in de kleurloze lak zetten en klaar.

Open kastjes

Hou je van een eclectische stijl? Denk dan eens aan misschien wel de beroemdste keuken uit de geschiedenis van de sitcom: die van Monica. Van de vele typische items, zoals de cookie jar-klok zijn online goedkope replica’s te vinden. Maar pas echt ‘gezellig rommelig’ wordt je keuken als je, net als in het New Yorkse appartement, de kastjes een ander kleurtje geeft en de deurtjes verwijdert. Je ziet alles dan staan: servies, ingrediënten, kookgerei. Kortom, het is allemaal een kwestie van smaak. Maar onthoud dat de keuken het hart van je woning is, dus dat deze best een persoonlijke en al dan niet rommelige touch mag hebben.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *