Keuzehulp bij het kiezen van een kinderbed 0

steigerhouten kinderbed

 Tegenwoordig zijn er zoveel leuke kinderbedden verkrijgbaar dat het nog niet zo eenvoudig is om een leuk bed voor je kind te kiezen. Behalve leuk moet het bed ook van goede kwaliteit zijn. Je wilt immers dat het bed zo lang mogelijk mee gaat. Als je op zoek bent naar een kinderbed kun je kiezen uit een peuterbed, een meegroeibed, éénpersoonsbed of een stapelbed. Eénpersoonsbeddden zijn er niet alleen in een ledikant-uitvoering, ook bestaan er hoogslapers en halfhoogslapers. De keuze is afhankelijk van de levensfase van je kind en van welke functie het bed moet hebben. Welke mogelijkheden zijn er als je op zoek bent naar een kinderbed?

Wanneer een groter bed?

Als je voor het eerst in aanraking komt met deze vraag kun je als ouders wel wat hulp gebruiken. Er zijn verschillende signalen waaraan je kunt herkennen dat je kind toe is aan een ander bed. Dit kan natuurlijk gewoon zijn omdat je kind zijn ledikantje is ontgroeid. Het is belangrijk om voldoende ruimte in bed te hebben voor een optimale nachtrust. En aangezien kinderen nog wel eens bewegen, kan dat tekort aan bewegingsruimte een goede reden zijn om een nieuw kinderbed aan te schaffen. Ook kan het voorkomen dat kinderen zelf al aangeven dat ze er klaar voor zijn. Ze hebben het bijvoorbeeld steeds over een groot bed of klimmen met regelmaat uit hun ledikant. Meestal zijn kinderen tussen de 2,5 tot 3 jaar oud als ze de overstap naar een groter bed gaan maken. Als het dan zo ver is, is het belangrijk om je kind bij de keuze van het nieuwe kinderbed te betrekken. Door samen een groter bed uit te zoeken, dient er zich een nieuwe en leuke fase aan. Vind je een eenpersoonsbed met de afmeting 90×200 nog iets te groot? Dan kun je kiezen voor een tussenoplossing: een peuterbed of een meegroeibed.

wanneer een grote bed

Levensduur van het bed

Wil je dat ook eventuele broertjes of zusjes in het kinderbed gaan slapen? Kies dan voor een neutraal bed. Steigerhout is bijvoorbeeld een goede keuze. Het is hout met een stoere robuuste uitstraling en matcht prima in zowel jongens- als meisjesslaapkamers. Bovendien kun je er alle kanten mee op. Steigerhouten meubelen kun je naar eigen wens op maat laten maken. Kies voor een ontwerp dat passend is voor jongens en meisjes en je hebt een bed dat jarenlang mee kan.

kinderen hoogslaper

Kleine slaapkamer

Een kleine slaapkamer vraagt om het creatief omgaan met de te benutten ruimte. Door te kiezen voor een multifunctioneel kinderbed kun je meerdere meubelen in één samenvoegen. Een halfhoogslaper of hoogslaper kan ook gemaakt worden samen met kast, bureau, lades, planken, een speelruimte of of een relaxplekje. Zo heeft je kind een plek om te slapen, te spelen, te knutselen en huiswerk te maken maar ook is er ruimte voor het opbergen van spullen. Dit is ideaal voor de kleine slaapkamers, want zo houd je ruimte over. Maak het bed knus en comfortabel voor je kind zodat het zich er ook vertrouwd en veilig voelt. Een nieuw bed kan soms wat spannend zijn maar door je kind bij de keuze voor een bed en het inrichten van zijn slaapplek te betrekken, kan het alvast gewend raken aan de nieuwe situatie.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *