Een kinderkamer inrichten: waar moet je op letten? 0

kinderkamer inrichten

Ga je de slaapkamer van je zoon of dochter (opnieuw) inrichten? Dan zijn er veel punten waar je op kan letten. Wat voor kleuren wil je gebruiken? Hoe ga je efficiënt om met de ruimte? Wat voor meubels ga je gebruiken in de kamer? In dit artikel zetten we een aantal tips voor je op een rijtje.

Een comfortabel bed

Je zoon of dochter heeft absoluut een comfortabel bed nodig. Een bed is een belangrijk onderdeel van een slaapkamer. Dagelijks spenderen we hier gemiddeld 7-9 uur tijd. Hetzelfde geldt voor een kinderbed. Zorg dat je kind slaapt op een goed bed met een goed matras.

Wel eens gehoord van een hoogslaper? Bij een hoogslaper heb je ruimte onder het bed, zie bijvoorbeeld deze hoogslapers op Petite Amélie. Hierdoor creëer je extra ruimte onder een kinderbed.

kinderkamer inrichten

Een praktische kledingkast?

Een kledingkast mag niet ontbreken in de kinderkamer. Kies voor een praktische kledingkast die je gemakkelijk kunt inruimen en die goed overzicht biedt op de inhoud. Dit bespaart je een hoop gedoe bij het doen van de was én het aankleden van je kind in de ochtend.

Opbergruimte voor speelgoed

Ieder kind heeft speelgoed. Een groot deel van dit speelgoed ligt in de kinderkamer of in de woonkamer. Wil je er voor zorgen dat een kinderkamer in een mum van tijd is opgeruimd? Zorg dan voor voldoende opbergruimte voor het speelgoed van je zoon of dochter, bijvoorbeeld met plastic bakken.

Extra tip: leer je kind vanaf een bepaalde leeftijd om mee te helpen tijdens het opruimen van zijn of haar speelgoed.

Voldoende speelruimte

Het is erg belangrijk dat je kind lekker kan spelen op zijn of haar slaapkamer. Bouw de ruimte daarom niet helemaal vol, maar houd voldoende speelruimte over. Leg een zachte mat neer op de grond en je zoon of dochter kan hier urenlang heerlijk op spelen. Houd hier eventueel ook rekening mee tijdens de keuze voor een vloer.

Sfeervolle kleuren

Een beetje verf op de muur brengt meer kleur. Je kunt felle kleuren gebruiken om de kinderkamer wat meer sfeer te geven, maar kijk ook eens naar pastelkleuren. Wat is de lievelingskleur van je kindje? Dan is het natuurlijk hartstikke leuk om deze kleur in de kinderkamer terug te laten komen. Op Elle.com lees je een aantal tips voor verfen.

Leuke wanddecoratie

Je kunt een ruimte ook meer sfeer geven met de juiste wanddecoratie. Dit kan een behangetje zijn, maar ook een leuk schilderijtje of een poster. En heb je een bepaald thema gekozen voor de kinderkamer? Koop dan wanddecoratie die bij dit thema past. Zo komt het thema van de slaapkamer nog duidelijker naar voren en dit ziet er hartstikke leuk uit.

Verduisterende gordijnen

Tot slot raden wij je aan om goede, verduisterende gordijnen te kopen voor de kinderkamer. Zeker in de zomermaanden is dit een must. En vindt je kind het erg om in het pikkedonker te slapen? Koop dan een nachtlampje. Zo blijft het daglicht lekker buiten de kinderkamer, maar is het niet helemaal donker als je de verduisterende gordijnen sluit.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *