Klaar voor de zomer, installeer een deurhor 0

Klaar voor de zomer, installeer een deurhor

Eindelijk is het weer zo ver, het weer wordt eindelijk weer wat beter. Dat betekent dat we weer lekker in de tuin kunnen BBQ’en, een boek lezen of een drankje met vrienden drinken. Om optimaal te genieten van het weer en onze eigen tuin, slaan we de deur naar de tuin vaak wijd open. Makkelijk naar binnen en buiten lopen en een frisse bries door het huis, heerlijk. Maar waar wij wel graag naar buiten gaan, willen we liever niet dat alles van buiten mee naar binnen komt.

Weer insecten en andere ongewenste gasten

Wilt u toch uw deuren open kunnen gooien en genieten van de frisse buitenlucht, maar niet dat alles van buiten naar binnen komt, dan is het installeren van een deurhor een perfecte oplossing. Een deurhor is een constructie die u in uw kozijn plaats. Het gaas zorgt ervoor dat ongewenste gasten buiten blijven, maar laat nog wel een lekkere frisse bries binnen.

Wat kan ik weren met een deurhor?

Vaak voor een deurhor geplaatst om af te komen van overlast veroorzaakt door insecten zoals vliegen, muggen en wespen. Door het dunne gaas kunnen deze kleine diertjes niet doorheen, waardoor u af komt van uw insecten probleem. Maar woont u bijvoorbeeld buitenaf en heeft u last van het binnenkomen van wilde konijnen, de kat van de buren, eenden of zelfs muizen dan is een deurhor ook een perfecte oplossing. Het gaas van de deurhor is sterk genoeg om ook deze dieren te weren. Ten slotte kan er bij hooikoortspatiënten gekozen worden voor een speciaal pollengaas. Deze houdt zelfs een aanzienlijke hoeveelheid pollen buiten. Ideaal dus als u geteisterd wordt door hooikoorts.

Is het moeilijk te installeren?

Nee, is het snelle antwoord. Omdat u uw deurhor vaak op maat laat maken past hij perfect in uw deur. Schroeven en boren is niet nodig omdat u uw deurhor gewoon in het kozijn geplakt door middel van sterke plakstrips. Je hoeft dus niet bang te zijn om het kozijn te beschadigen. Ook voor mensen geboren met twee linkerhanden is deze klus dus zo geklaard.

Wat zijn mijn opties?

Er zijn vele soorten deurhorren beschikbaar en de keuze hangt volledig af van uw deur. Ten eerste is er een onderscheidt tussen de materialen. Zo zijn er hordeuren voor kunststof en houten kozijnen. Heeft u een enkele deur naar uw tuin, dan is het aan te raden om te kiezen voor een plissé deurhor. Bij deze deurhor schuift u het gaas makkelijk open of dicht, zodat u zonder ongemak naar binnen of buiten kunt treden. Voor een dubbele tuindeur is daarentegen aan te raden om te kiezen voor een harmonica deurhor. Een harmonica deurhor wordt in beide deuren geplaatst en opent vanuit het midden naar buiten toe. Op deze manier heeft u de keuze om beide deuren te openen, of slechts een enkele.

Wat kost een deurhor?

Afhankelijk van de grote van uw deur en keuze materiaal en soort deurhor kan de prijs enigszins variëren. Maar over het algemeen heeft u een plissé deurhor al vanaf  285 euro en een harmonica deurhor vanaf 570 euro.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *