Hoe richt je een kleine badkamer in? 0

Hoe richt je een kleine badkamer in?

Niet iedereen beschikt in zijn of haar huis over evenveel ruimte en als dat merk je dat vaak in de maat van de badkamer. Dit is in de meeste huizen sowieso de kleinste kamer die je er kunt vinden. Door handig gebruik te maken van de beschikbare ruimte en te kiezen voor bepaalde materialen kun je jouw kleine badkamer inrichten alsof er geen grotere bestaat. Met een beetje eigen creativiteit en de reviews en ervaringen over materialen en producten die je kunt gebruiken kom je al een heel eind op weg. 

Wat je in jouw badkamer kunt en wilt doen ligt geheel aan je eigen budget. Je begrijpt zelf ook wel dat sommige werkzaamheden zoals het plaatsen van nieuwe tegels langer duurt en meer kost dan het verven van oude tegels en voegen. Wat tegels én verf betreft is het belangrijk om te weten welke kleuren je gaat gebruiken. 

Wat zijn de meest geschikte kleuren?

Voor het meest ruimtelijke effect kies je het beste voor neutrale kleuren. Hierdoor schep je rust en lijkt het alsof de ruimte groter is. Behalve wit kun je natuurlijk ook kiezen voor zachte en natuurlijke kleuren. Kies in geen geval donkere kleuren want dan lijkt je badkamer ineens veel kleiner. Denk ook eens na over het plafond, de meeste mensen doen dat niet en laten het gewoon wit. Maar juist door het plafond te beschilderen vestig je er de aandacht op waardoor de badkamer hoger zal lijken dan hij is.

Kies de juiste tegels

Ben je wel van plan de oude tegels door nieuwe te vervangen? Kies dan voor tegels die groter zijn dan de tegels die je verwijderd. Door dit te doen schep je wederom het idee dat de badkamer groter lijkt dan hij is. Gebruik net als bij de verf een rustige kleur op en laat drukke motieven achterwege. Zodra je de tegels geplaatst hebt is het bovendien aan te raden om de voegen dezelfde kleur te geven als de tegels.

Zorg voor voldoende licht

Om er voor te zorgen dat je badkamer groter lijkt kun je nog iets doen. Zorg voor voldoende licht. Vanzelfsprekend is natuurlijk licht de beste oplossing maar in lang niet alle badkamers beschik je hierover. Mocht je al besloten hebben de tegels te vervangen dan kun je tijdens de werkzaamheden ook zorgen voor nieuwe bedrading voor meer licht. Door bovendien gebruik te maken van spiegels kun je er voor zorgen dat alle hoeken van de badkamer goed verlicht worden.

Hang meubels aan de muren

Om optimaal van de ruimte gebruik te maken kies je het beste voor kleine meubels. Een kleine wasbak en een kleine kast nemen vanzelfsprekend minder plaats in dan grotere modellen. Een extra manier om optimaal van de ruimte gebruik te maken is om deze kleinere meubels aan de wand te hangen. Er zijn al enkele jaren zwevende toiletten en kasten op de markt en door ze te gebruiken laat je meer van vloer zien waardoor deze de illusie creëert dat hij groter lijkt dan hij is.

Al met al zijn er genoeg mogelijkheden om je kleine badkamer een complete make-over te geven en de manier waarop je dat doet hangt helemaal van jezelf af. Met deze tips kun je aan de slag om een plan te maken dat je afstemt op je budget, de kennis die je hebt en de tijd die er ervoor nodig hebt. Mocht je niet zo handig zijn dan kun je natuurlijk altijd professionele hulp inschakelen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *