Kleine woonkamer inrichten? Let hierop! 0

bijzettafeltje

Niet iedereen heeft de luxe om te beschikken over een grote woonkamer, maar dat betekent niet dat we onze (kleinere) woonkamer niet gezellig kunnen inrichten. Sterker nog, een kleine woonkamer is vaak gemakkelijker gezellig te maken als een grote woonkamer. Het is belangrijk om bij een kleine woonkamer de ruimte optimaal te gebruiken. Wij geven je graag een aantal handige tips voor het inrichten van je kleine woonkamer!

Allereerst is het belangrijk om je woonkamer goed te analyseren. Waardoor lijkt je kamer klein? Is er voldoende verlichting? En zijn de muren de juiste kleur? Dit soort basiselementen zijn enorm belangrijk om een goede inrichting te creëren in een kleine kamer. Ook spelen meubels een grote rol. Een robuuste tafel in je woonkamer neemt veel ruimte in beslag, terwijl een bijzet tafeltje net zo handig is en ervoor zorgt dat de kamer ruimtelijker lijkt.

Gebruik je ruimte optimaal

Het optimaal gebruiken van je ruimte in een kleine woonkamer is de key tot een mooi en ruimtelijk interieur ondanks het kleine oppervlakte. Daarom hebben wij een aantal basis regels voor je verzameld waarmee jouw kleine woonkamer een stuk ruimtelijker zal voelen en ogen. Lees verder.

Kies het juiste meubilair

Hierboven hebben we het al eens gehad over het kiezen van ruimtelijk meubilair. Kies in plaats van voor een robuuste houten tafel voor een klein bijzettafeltje of een tafel met een glazen blad. Beide ogen een stuk ruimtelijker. Een ruimtelijker interieur krijg je niet door te kiezen voor kleine stukken meubilair. Echter zit het in de eenvoud. Kies bijvoorbeeld voor een hoekbank in plaats van twee 2-persoonsbanken. Ook kun je prima een schilderij aan de muur hangen, maar als je er twee á drie ophangt dan lijkt de kamer al snel minder ruimtelijk. Voor opbergmogelijkheden, bijvoorbeeld kasten of manden, is ons advies om deze zo klein mogelijk te houden. Hoe groter deze meubelstukken, hoe kleiner je woonkamer lijkt. De kleur van je meubilair is ook niet geheel onbelangrijk. Wanneer je kiest voor lichte kleuren lijkt het alsof de meubelen een stuk minder ruimte in beslag nemen.

Gebruik de wanden

Heb je er wel eens over nagedacht om de kast weg te halen en losse planken tegen de muur te monteren als opbergruimte? Dit zorgt ervoor dat je een groot meubilair kan weglaten in het interieur, daarnaast ziet het er ook leuk uit! Ook kan je gebruik maken van een spiegel aan de wand om de ruimte optisch groter te laten lijken.

Lichte kleuren

Niet alleen je meubilair met lichte kleuren zorgt voor een ruimtelijker gevoel. De kleur van de wanden van je woonkamer zijn ook erg bepalend. Wanneer je donkere kleuren hebt wordt daglicht geabsorbeerd, waar lichte kleuren reflecteren. Kortom, wil je jouw woonkamer ruimtelijker laten ogen? Gebruik lichte kleuren in je interieur!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *