Deze kleuren zorgen ervoor dat je uitgerust wakker wordt! 0

De kleuren in onze slaapkamer kunnen een grote invloed hebben op de kwaliteit van onze nachtrust. Kalme en lichte kleuren verlagen de bloeddruk en hartslag en zorgen voor rust en ontspanning, waardoor we dus ook beter en langer kunnen slapen. Ons lichaam en onze geest krijgen ’s nachts de kans om te herstellen en te ontspannen. Hierdoor kunnen we weer een nieuwe dag aan. Na een nacht te hebben geslapen is het de bedoeling dat je uitgerust wakker wordt. Maar wat als dit niet het geval is? Door kalme en lichte kleuren te gebruiken in de slaapkamer kunnen we ervoor zorgen dat we uitgerust wakker worden. Welke kleuren deze precies zijn? Wij zetten ze voor jou op een rijtje!

Kalme en lichte kleuren in de slaapkamer  

De eerste vraag die misschien in je opkomt is: ‘In onze slaap zien we de kleuren niet dus wat maakt het uit?’ Hoewel we de kleuren ‘s nachts niet kunnen waarnemen, is het wel het laatste wat we zien voor we in slaap vallen dus kan het ervoor zorgen dat je rustiger slaapt. Kleuren roepen bepaalde emoties en gevoelens op; van blijdschap tot onrust. Om deze reden kunnen kalme en lichte kleuren helpen om uitgerust wakker te worden.

Blauw:

Blauw op de muur zorgt voor een verlaging van de bloeddruk en een rustig hartritme: twee ingrediënten die zorgen voor een goede nachtrust. Omdat wij de kleur blauw associëren met de lucht en de zee, zorgt het voor een kalmerend effect. De lichte kleuren blauw doen het daarom goed en zijn perfect voor in de slaapkamer! De blauwe kleuren zijn niet alleen goed voor op de muur, maar ook in je interieur. Je kan bijvoorbeeld ook leuke blauwe sierkussens combineren op een mooie grijze boxspring. Grijze boxsprings komen in elke slaapkamer uitstekend tot hun recht. Grijs is namelijk een neutrale kleur die perfect gecombineerd kan worden met blauw.

blauw bed

Geel:

Lichtgele tinten scoorde als tweede in het lijstje. Combineer bijvoorbeeld gele kussentjes op een antracietkleurige of bruin bed/boxspring om een warmere sfeer te creëren. Geel stimuleert het zenuwstelsel welke zorgt voor ontspanning. Het staat voor vrolijkheid, rijkdom, gezondheid en optimisme. Hierdoor zorgen gele tinten voor een warme en knusse omgeving en kan je makkelijker in slaap vallen.

geel bed

Groen:

Groen zorgt namelijk zowel voor een verfrissend als ontspannend effect van de ruimte. Groen is een rustgevende, kalmerende kleur en zorgt ervoor dat we gemakkelijk in slaap vallen. Het is de kleur van groei, inspiratie en verandering. Het brengt ook een gevoel van voortgang, rust en bezinning met zich mee. Kijk wel uit welke kleur groen je gaat gebruiken. Maak het niet te fel en zorg dat de kleur geen licht weerkaatst. Niet elke kleur groen is ideaal.

groene slaapkamer

Heeft u toch een grijze of andere donkere slaapkamer? Fleur deze dan eenvoudig op met een fleurig schilderij, leuk gekleurde beddenspreien of bijpassende dekbedden. Zo heeft u in no-time ook een vrolijke slaapkamer. Bekijk Bedden.nl voor slaapkamer accessoires die uw slaapkamer kunnen omtoveren in een oase van rust.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *