Deze klussen kun je gemakkelijk zelf doen! 0

Deze klussen kun je gemakkelijk zelf doen!

Een huis draaiende houden kan een drama zijn voor mensen met twee linkerhanden. Alles wat je aanraakt valt voor je gevoel direct uit elkaar. Gelukkig zijn er een aantal klussen die elke stumper prima zelf kan doen. Daar hoef je echt geen professional voor in te huren. Koop kwalitatief gereedschap, zoals van mastertools.nl en ga aan de slag. Met deze drie klussen kan werkelijk niks misgaan!

Een lamp ophangen

Zeg jij wel eens dat je niet eens zelf een lampje kan vervangen? Wedden dat je de hele lamp ook prima zelf kunt ophangen? Het allerbelangrijkste bij het ophangen van een lamp is dat je de stroom uitschakelt. Trek de draden in het aansluitpunt voorzichtig uit de centraaldoos en check met een spanningsmeter of daar spanning op staat. Zo niet? Dan kun je de beugel van de lamp aan het plafond bevestigen en vervolgens de draadjes uit de centraaldoos vastmaken aan de lamp. Let goed op dat je de juiste draadjes aan elkaar bevestigt. Zolang de spanning overal netjes is afgehaald, kun je bij het ophangen van een lamp eigenlijk helemaal niks fout doen. Daar heb je in de toekomst echt geen schoonvader meer voor nodig.

Laminaat leggen

Laminaat leggen is een van de makkelijkste klusjes met ontzettend veel resultaat. Een laminaatvloer wordt geleverd in kant en klare vloerdelen die je met een beetje handigheid in een paar uurtjes kunt leggen. Zorg dat je ondervloer egaal is en dat je deze op voorhand 48 uur laat acclimatiseren. Laat 8 tot 10 mm over aan de randen om te kunnen compenseren voor het eventuele uitzetten van de vloer. Begin met het leggen van de eerste strook en zaag het restantje af. Met dit restant begin je aan de volgende strook. De laatste strook is het meest tricky om te leggen omdat je het vloerdeel waarschijnlijk in de lengte moet gaan zagen. Meet goed op hoeveel vloer je nog nodig hebt en gebruik een winkelhaak om de juiste hoek te behouden.

De muur schilderen

Een schilder inhuren voor het schilderen van een binnenmuur is zonde van je geld. Het belangrijkste bij deze klus is dat je de muur goed voorbewerkt. Ontvet de muur met wat water en ontvetter, plamuur eventuele gaatjes dicht en plak de randen af. Werk met een primer zodat de verf zo mooi mogelijk dekt dadelijk. Het schilderen van de muur doe je in grote stroken. Eerst verticaal naar boven en beneden, dan horizontaal van links naar rechts. Zo krijg je een zo egaal mogelijke muur.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *