Wat kost een dakkapel? Hier moet je rekening mee houden! 0

Wat kost een dakkapel Hier moet je rekening mee houden!

Een dakkapel verhoogt de waarde van je huis, zorgt ervoor dat je op zolder extra woonruimte krijgt en ziet er ook nog eens steeds mooier uit. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer mensen voor een dakkapel op hun woning kiezen. Maar daar zit uiteraard ook een prijskaartje aan. Ben jij van plan om binnenkort een dakkapel te laten plaatsen en ben je zeer benieuwd naar de mogelijke kosten? Dan ben je zeker niet de enige. Wat kost een dakkapel is één van de meest gestelde vragen in de bouw. Toch is die vraag niet heel eenvoudig te beantwoorden. De prijzen lopen uiteen van 3.000 tot 5.000 euro. Dit hangt van verschillende factoren af. In dit artikel lees je alles over de mogelijke prijsopbouw en welke kosten je kunt verwachten bij het kopen van een dakkapel.

Materiaalkeuze

Bij het bepalen van de prijs is het met name belangrijk om naar het materiaal te kijken. Wie wilt besparen op een dakkapel, kiest voor een materiaal wat iets meer onderhoud nodig heeft en daardoor ook wat goedkoper is. Over het algemeen is een houten dakkapel het goedkoopst. Hierbij heb je al een dakkapel vanaf 3.000 euro. Voor dit bedrag geniet je van een uiterst solide constructie. Het enige nadeel van een houten dakkapel is dat dit om meer onderhoud vraagt en je daardoor op de lange termijn wellicht alsnog wat meer geld kwijt bent.

Wanneer je niet al te veel onderhoud aan de dakkapel wilt verrichten en de dakkapel snel op je huis wilt hebben, dan is een zogenaamde polyester prefab dakkapel een prima keuze. Hierbij beginnen de prijzen al vanaf 4.250 euro. Het grootste voordeel van een prefab dakkapel is dat deze van tevoren in een fabriek worden gemaakt, waardoor deze vaak al binnen één dag op jouw woning kunnen worden geplaatst. Daarnaast vraagt deze dakkapel om vrij weinig onderhoud en isoleert het uitstekend.

En last but not least… de kunststof dakkapel. Dit is tegenwoordig verreweg de populairste keuze. Kunststof dakkapellen vallen qua prijs een beetje tussen de prefab- en houten dakkapel in. Gemiddeld kost een kunststof dakkapel 3.750 euro om te laten plaatsen. Daarnaast bespaar je op de lange termijn veel geld qua onderhoudskosten, want onderhoud hoeft er eigenlijk niet aan te worden gepleegd. Na de eerste drie tot vijf jaar zal een kunststof dakkapel dan ook goedkoper worden dan de houten variant.

Besparen op de dakkapel kosten

Wil je dolgraag een dakkapel laten plaatsen, maar wil je niet al te veel geld kwijt zijn? Dan is het niet alleen belangrijk om op het materiaal te letten. Er zijn namelijk ook heel veel andere manieren om te besparen. Bovendien zullen sommige dakkapellen bij aanschaf goedkoper zijn, maar op de lange termijn juist weer meer gaan kosten. Belangrijk om ook hier rekening mee te houden.

Een goede manier om extra geld op de dakkapel te besparen is door verschillende aanbieders om een offerte te vragen. Deze offerte is doorgaans vrijblijvend en zo kun je deze eenvoudig naast elkaar leggen om te bepalen welke de goedkoopste is. Let echter niet alleen op de prijs, maar ook op de recensies. Zo weet je zeker dat het resultaat straks écht naar wens zal zijn.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *