Kozijnen aanschaffen, waar moet je op letten? 0

kozijn profielen

Zijn jouw kozijnen binnenkort aan vervanging toe en wil je ze vervangen? Dan zijn er veel punten waar je rekening mee moet houden. Ga je voor hout of kunststof? Hoe zit het met onderhoud en isolatie? Kortom: er zijn veel keuzes die je moet maken. In dit artikel geven we een aantal tips, waar je op zou kunnen letten bij de aanschaf van nieuwe kozijnen.

Hout of kunststof

Het materiaal van het kozijn is een belangrijke keuze die je moet maken. De twee meest gebruikte materialen zijn hout en kunststof. Beide materialen hebben hun eigen voor- en nadelen. De kozijnen gaan ongeveer even lang mee en zijn aan elkaar gewaagd. Met kunststof heb je minder onderhoud en hoef je niet te schilderen. Houten kozijnen hebben alleen een unieke uitstraling die je niet kunt krijgen met kunststof. Echter kunnen kunststof kozijnen tegenwoordig erg dicht in de buurt komen met houtnerf structuren.

Kijk naar onderhoud

Voordat je de keuze maakt tussen hout en kunststof is handig te weten welk onderhoud er nodig is aan de kozijnen. Aan houten kozijnen is relatief veel onderhoud nodig, om de paar jaar moeten deze geschilderd worden voor een goede levensduur. Bij kunststof kozijnen is het onderhoud een stuk minder. Het enige wat veelal wordt geadviseerd, is het kozijn om de maand af te nemen met een vochtige doek. Veel mensen denk dat houten kozijnen minder lang meegaan, maar bij goed onderhoud kunnen houten kozijnen net zo lang meegaan als kunststof kozijnen. 

Beste isolatie

De isolatie van je eigen huis is belangrijk. Zo is alles wat je op de energierekening kan besparen mooi meegenomen. De meest warmte ontsnapt via de kozijnen. Er zijn verschillende oplossingen, zoals tochtstrips, om dit probleem op te lossen. Bij de aanschaf van nieuwe kozijnen is het slim om vooraf goed te kijken hoe je dit probleem kan voorkomen. Ondanks een goede aansluiting van de houten kozijnen, kunnen er spleten en kieren ontstaan door houtrot. De nieuwste generaties kunststof kozijnen sluiten goed aan en het materiaal veranderd niet van kwaliteit. Hierdoor kan je bij de installatie van kunststof kozijnen, zorgen dat ze perfect aansluiten en aan blijven sluiten.

Hang- en sluitwerk

Hang- en sluitwerk is een belangrijk onderdeel van het kozijn. Het zijn kostbare onderdelen dus als je gaat bestellen, let dan op of hang- en sluitwerk is inbegrepen. Is het niet inbegrepen? Reken dan uit hoeveel het extra zou kosten om dit te bestellen. Kies wel voor hang- en sluitwerk met een SKG keurmerk. Op die manier ben je zeker dat het inbraanwerend en kwalitatief hang- en sluitwerk is .

Kozijnen bestellen

Er zijn erg veel verschillende manieren waarop je kozijnen kan bestellen. Je kunt offertes aanvragen bij verschillende partijen, maar je kunt zelf ook online je online kozijnen configureren en bestellen bij Toelevering Online. Je maakt een keuze voor het materiaal en kozijn, geeft de maatvoering in, bepaald de opties en krijgt meteen een prijs te zien.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *