Kunstgras: een goede toevoeging aan jouw tuin 0

Kunstgras een goede toevoeging aan jouw tuin

Heb je geen groene vingers of weinig tijd, maar wil je wel kunnen genieten van veel groen in de tuin? Dan kan je kijken naar kunstgras. Dit type gras vereist geen onderhoud, maar blijft wel te allen tijde groen. Met een groot aantal varianten is er voldoende keuze op de markt te vinden. Maar voordat je bij een professional als www.gardensense.nl kijkt naar de mogelijkheden, is het goed om de redenen voor het kiezen voor kunstgras in plaats van gewoon gras op een rij te zetten. Want waarom is het nou eigenlijk een goede toevoeging aan jouw tuin?

Een onderhoudsvrije groene tuin

Een eerste reden voor het kiezen van kunstgras is vanwege het onderhoud dat je eraan hebt. Je hoeft er namelijk weinig voor te doen om het gras mooi te houden in de tuin. Je hoeft er niet meer met een grasmaaier of trimmer overheen en water geven is ook verleden tijd. Dit onderhoudsvrije ‘gras’ behoudt te allen tijde zijn groene uitstraling. Zelfs wanneer de temperaturen ver oplopen of het juist erg koud is. Dit is een groot verschil met het gewone gras, dat een deel van het jaar geen goede uitstraling heeft en voortdurend liefde en aandacht nodig heeft om door te kunnen groeien.

Een veilige speelomgeving voor kinderen en huisdieren

Een andere reden voor het kiezen van kunstgras is omdat het de ideale speelomgeving van kinderen en huisdieren kan zijn. Het gras is net als de echte variant erg veerkrachtig en zacht. Het is veilig om op te spelen en als de kinderen een keer vallen, blijven er geen grote schaafwonden achter. Daarnaast zijn moddervlekken op de kleren verleden tijd. Zo hoef je zelf dus ook weinig meer schoon te maken, terwijl de kinderen en huisdieren toch de tijd van hun leven hebben in de tuin.

Een luxe uitstraling in de tuin

Er zijn verschillende soorten kunstgras te verkrijgen. Je kan dus een soort kiezen die het beste bij jouw tuin past. Heb je een bepaald beeld voor ogen? Dan kan je dit direct realiseren. De esthetiek is een van de redenen waarom veel mensen overstappen naar kunstgras. Je krijgt er net dat beetje extra luxe mee, zonder dat je gelijk aan echt gras en de bijkomende werkzaamheden hoeft te denken. Daarbij voelt het ook nog eens heel zacht aan. Je investeert in een stukje comfort en kan gewoon weer op blote voeten naar buiten lopen.

Behoud van kwaliteit geboden

Als laatste is kunstgras bestand tegen alle weersomstandigheden. Gras gaat door hoge temperaturen, veel regenval of vorst dood of krijgt lelijke plekken. Kunstgras daarentegen blijft mooi en behoudt zijn kwaliteit. Je kan dus het gehele jaar door van jouw tuin genieten. Daarbij kan het een flinke waardevermeerdering voor jouw woning opleveren. Potentiële kopers zijn geneigd om meer te betalen voor een goed onderhouden tuin. Het kan dus de doorslaggevende factor zijn bij het verkopen van jouw huis. Dit kunstgras levert jou dan een mooi geldbedrag op om weer te investeren. 

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *