Kunstgras vloerbedekking: leukste keuze voor in de kinderkamer! 0

Kunstgras vloerbedekking

Dacht jij dat kunstgras alleen voor buiten was? Dan vergis je je, want het kan namelijk ook prima als tapijt doorgaan! Misschien is het niet heel voor de hand liggend, maar het is zeker mogelijk om in huis kunstgras te gebruiken. Doe dit bijvoorbeeld in de kinderkamer, want dit geeft een heel speels en creatief effect! In dit artikel kun je tips lezen waar je op moet letten, voor welke kamers kunstgras geschikt is en wat de eventuele nadelen zouden kunnen zijn.

Een voetbalveld of jungle in je kamer

Een stoere voetbalkamer of junglekamer waar alleen vinyl of vloerbedekking in ligt, is misschien net een beetje jammer. Leg je er kunstgras in, dan verandert de kamer echt in een voetbalveld of een jungle! Kunstgras is dus een echte sfeermaker en kan in verschillende themakamers worden verwerkt.

Hoe verwerk je kunstgras in huis?

Een standaard vloerbedekking of tapijt is vrij normaal in een kamer voor de kids, omdat dit heel zacht aanvoelt en het fijn is om op te spelen. Maar wist je dat kunstgras eigenlijk ook een soort tapijt is? Het verschil met een standaard tapijt is dat kunstgras van kunststof gemaakt is en de meeste tapijten van wol. Kunstgras is daardoor iets harder dan normaal tapijt. Tegenwoordig zijn er wel allerlei soorten kunstgras te koop en zijn er ook varianten verkrijgbaar die wat aangenamer aanvoelen op blote voeten. Kies daarom voor een zachtere variant in de kamer voor je kinderen, want dit zal qua zachtheid een normaal tapijt kunnen evenaren!

Kinderen en vlekken

Heb je kinderen, dan heb je vast ervaring met het omstoten van glazen met drinken erin en geknoei met snoepjes en chips. Kinderen zouden vrij moeten kunnen spelen in huis, zonder dat je bang moet zijn dat de vloer vies gemaakt wordt of beschadigd raakt. Wanneer je tapijt in een speelkamer of kinderkamer legt, zal dit dus soms voor problemen zorgen. Tapijt wordt namelijk snel vuil en als er eenmaal vlekken op komen, krijg je ze er vaak moeilijk uit.

Kunstgras is erg makkelijk schoon te houden, want stofzuigen gaat makkelijker dan bij een normaal tapijt en op kunstgras kun je vlekken en viezigheid eenvoudig met een sopje schoonmaken. Kunstgras is dus erg duurzaam, want de vloer blijft er langer mooi door en vlekken en vegen kunnen je gemakkelijk eraf halen. Kunstgrasmatten kunnen in principe gewoon tegen water, maar zorg er wel voor dat de ondervloer niet al te nat wordt. De ondervloer droogt namelijk erg langzaam.

Wat zijn dan de nadelen aan kunstgras?

Aan kunstgras kleven ook een aantal nadelen. Zo is kunstgras bijvoorbeeld brandwerend, maar niet helemaal veilig voor brand. Kunstgras brandt namelijk sneller dan normale tapijten. En zoals eerder gezegd, is kunstgras meestal niet zo zacht als een echt tapijtje, al zijn er tegenwoordig veel zachtere soorten te verkrijgen waar je lekker met je blote voeten op kunt lopen. Heb je een bureaustoel, dan is kunstgras ook niet zo geschikt want deze kun je er niet goed op rijden. Zou je toch graag kunstgras in de slaapkamer van je kind willen hebben? Dan kun je er ook voor kiezen om kunstgras voor een deel aan te leggen in de kamer. Je kunt dus bijvoorbeeld een speelhoekje maken en in dit gedeelte het kunstgras leggen.

Kies het juiste kunstgras

Heb je besloten om kunstgras in de kamer van je kind te leggen, dan kun je je het beste laten adviseren door een deskundige. Er bestaan namelijk veel soorten kunstgras en niet alles is geschikt om in een kamer in huis te leggen. Zacht kunstgras met korte grassprietjes zijn wel heel geschikt om binnen aan te leggen. Een bijkomend voordeel is dat dit soort goedkoper is dan andere soorten kunstgras. Zou je graag verschillende soorten kunstgras met elkaar willen vergelijken voordat je tot een aankoop overgaat? Dan wordt aangeraden om eens een kijkje te nemen in de showroom van Tuin en Kunstgras of kies voor het aanvragen van kunstgras stalen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *