Kunstgras zelf leggen of laten leggen? 0

Veel mensen zijn verliefd op de charme van een groen grasveld in hun tuin. Het zorgt voor een meer natuurlijke uitstraling en is bovendien ook nog eens heerlijk om in te spelen of te liggen. Toch zijn niet alle mensen gecharmeerd van het werk dat ze moeten verrichten om hun grasveld in perfecte staat te houden. Kunstgras is dan ook een prima alternatief als je wel die heerlijke groene sfeer in je tuin wilt halen, maar niet de tijd of zin kan vinden om hier ook daadwerkelijk zorg en aandacht aan te besteden. Zodra de keuze voor kunstgras is gemaakt kom je voor een nieuw dilemma te staan, want ga je het zelf leggen of laat je het liever doen? Belangrijker nog, is het lastig om een kunstgrasveldje zelf te leggen en waarom is het in sommige gevallen beter om het kunstgras te laten leggen?

kunstgras

Kunstgras zelf leggen

Kunstgras leggen is niet enorm moeilijk. Dat is dan ook de reden dat veel mensen het gewoon zelf leggen. Toch kan je zonder de nodige ervaring en kennis af en toe best wel in de knoei komen. Bovendien eist het leggen van kunstgras ook zijn tol van je lichaam. Zeker ouderen en mensen met een geschiedenis van rug- en nekklachten doen er goed aan om dit werkje te laten doen. Als je het toch zelf gaat doen is het van essentieel belang dat je over de juiste gereedschappen en accessoires beschikt. Als je niet precies weet wat je nodig hebt is het aan te raden om een website op te zoeken die kunstgras verkoopt, zoals kunstgraseindhoven.nl. Bij online bestellen van kunstgras kan je gemakkelijk alle benodigdheden bestellen en zelfs om advies vragen aan vakmensen. Weet je eigenlijk helemaal niet hoe kunstgras leggen in zijn werk gaat? Hieronder lees je 5 simpele stappen voor het leggen van kunstgras. Het is uiteraard wel altijd belangrijk om ook aan de leverancier van het kunstgras om advies te vragen, zo weet je precies welke stappen je moet volgen voor een mooi eindresultaat.

  • Stap 1: Haal eventueel oud gras weg en maak de grond egaal. Zorg er tevens voor dat je de grond onder het oude gras tot ongeveer 5 cm afgraaft.
  • Stap 2: Gebruik bestratingszand en zorg ervoor dat dit goed geëgaliseerd is voordat je aan de volgende stap begint.
  • Stap 3: Gebruik een onderdoek om het kunstgras op een stabiele ondergrond te leggen. Bovendien zorg je er met een onderdoek voor dat er geen onkruid door het kunstgras kan komen. Dat scheelt je weer onnodig veel werk.
  • Stap 4: Zorg dat er tijdens het uitrollen van het kunstgras geen plooien zichtbaar zijn.
  • Stap 5: Het kunstgras bevestig je vervolgens door het met haken in het doek te slaan.

kunstgras zelf leggen

Kunstgras laten leggen

Het leggen van kunstgras kan een tijdrovend klusje zijn en vraagt bovendien om een flinke fysieke inspanning. Als je zeker wilt zijn dat het goed gedaan wordt of als het fysiek gewoon niet mogelijk is, is het laten legen van kunstgras een prima alternatief. Deze vakmensen weten precies hoe ze het mooiste resultaat kunnen leveren en beschikken bovendien over voldoende kennis om jou meer informatie te verschaffen over het onderhoud en de verschillende stappen in de plaatsing van het kunstgras.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *