Kunstriet op het dak: de mogelijkheden en voordelen 0

Kunstriet op het dak is een bijzonder alternatief voor de traditionele rieten daken. Rieten daken zijn vooral door hun bijzondere karakter en uitstraling enorm geliefd bij veel mensen. Toch leveren de traditionele rieten daken ook enorm veel nadelen op voor de eigenaar. Zo heeft een rieten dak enorm veel onderhoud nodig. Als hier niet genoeg aandacht aan wordt besteedt is het dak een broedplaats voor algen en mos. Deze kunnen vervolgens een laag vormen die het riet aantast. Zo is de kans groot dat het dak na een goede regenbui niet langer waterdicht is. Zeker als je zelf niet makkelijk op het dak kunt komen en al snel een dakdekker nodig hebt is dit niet handig. Dit is voor veel mensen al de voornaamste reden om niet te gaan voor een rieten dak, maar wat nou als je ontzettend verliefd bent geworden op de karakteristieke uitstraling van riet en je dit ook op jouw woning wilt? Dan is kunstriet de perfecte oplossing. In dit artikel leggen we uit wat de mogelijkheden van kunstriet op het dak zijn en van welke voordelen je kunt genieten.

Kunstriet laten plaatsen

Wil je dolgraag kunstriet op jouw dak laten plaatsen, maar weet je niet zeker of het kunstriet ook daadwerkelijk geschikt is voor jouw type dak? Dan hebben wij goed nieuws! Kunstriet is, in tegenstelling tot gewoon riet waarbij een maximale helling van 30 graden geldt, op vrijwel elk dak te plaatsen. Zo profiteer je vrijwel altijd van de karakteristieke uitstraling van riet, zonder de bijkomstige nadelen. Benieuwd naar wat kunstriet voor de uitstraling voor jouw dak kan betekenen? Neem dan contact op met een specialist om samen tot een plan van aanpak te komen. Dan geniet je binnen mum van tijd van een karakteristiek en tijdloos dak.

Voordelen van kunstriet

Kunstriet beschikt over talloze voordelen en zeker ten opzichte van het traditionele riet is dat een hele verademing als je verliefd bent geworden op die tijdloze en karakteristieke uitstraling. Maar over welke voordelen spreken we eigenlijk? Wij hebben de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje gezet.

  • Weinig onderhoud: in tegenstelling tot de traditionele rieten daken heb je vrijwel geen onderhoud aan dak met kunstriet.
  • Duurzaam: kunstriet is ontzettend duurzaam en geniet van een enorm lange levensduur. Hierdoor ben je ondanks de wat duurdere aanschafkosten op langer termijn een stuk goedkoper uit. Je hebt geen dure sprays nodig om het dak te behandelen en er is ook geen sprake van eventuele rotting die het dak nog een stukje duurder zal maken. Goed voor het milieu en je portemonnee dus!
  • Kunstriet daken zijn niet van het echt te onderscheiden: de ontwerpers van kunstriet hebben zich niet alleen laten inspireren door echt riet, maar hebben dit ook nog een feilloos na kunnen maken in een kunststof variant. Ideaal voor de mensen die juist die karakteristieke uitstraling van riet zo belangrijk vinden, maar de nadelen van dit riet te zwaar vinden wegen. Zo kun je zowel genieten van de bijzondere uitstraling als profiteren van de bijkomende voordelen. Een win-win situatie voor iedereen dus.
  • Kunstriet verweert niet: doordat er geen verwering plaatsvindt blijft de isolerende waarde constant. Dat is niet alleen fijn om extra energie mee te besparen, maar ook om overlast en extra kosten te voorkomen door rotting of andere mankementen van gewoon riet.
  • Kunstriet is bij uitstek geschikt voor woningen in bosrijke omgevingen.

De prijs van kunstriet

Wat de precieze aanschafkosten van kunstriet op het dak zullen zijn is moeilijk te zeggen. Dit hangt niet alleen af van het dak zelf, maar ook van de professional die je inschakelt. Over het algemeen kan je rekenen op dezelfde prijs als je zou betalen bij een gewone dakbedekking met pannen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *