Laadpaal elektrische auto plaatsen bij je thuis 0

Laadpaal elektrische auto plaatsen bij je thuis

Als we het hebben over een laadpaal bij de elektrische auto thuis dan wil je wel een laadpaal die het beste bij jou en je auto past toch? Om te bepalen welke laadpalen het meest geschikt zijn voor jouw elektrische auto en situatie zijn een aantal factoren belangrijk, namelijk:

  • Het merk en model van de elektrische auto
  • Hoe snel je kunt laden
  • Of het laadpunt voor thuis is of voor op het bedrijf
  • Of je werkelijk een paal wil of liever een wallbox
  • Kijk of je meterkast geschikt is voor een laadpaal of dat deze moet worden aangepast.
  • Een eenvoudig model laadpaal of één met meerdere functies
  • Of de laadpaal die je kiest automatisch kosten verrekend met je werkgever indien van toepassing.
  • Of je zonnepanelen overweegt aan te schaffen of al hebt
  • Of er ook een laadkabel aan de paal vast zit
  • Of je geïnteresseerd bent in slim laden, als er meer stroom beschikbaar is of als de stroom goedkoper is.

Laadpaal elektrische auto

Het is verstandig om auto en laadpaal op elkaar af te stemmen want niet elke elektrische auto kan even snel laden. Koop je een snelle laadpaal en wil je een langzaam ladende auto opladen? Dan is de auto de beperkende factor. Koop je een langzaam ladende laadpaal en heb je een snel ladende auto? Dan is de laadpaal de beperkende factor. De snelheid voor het opladen is afhankelijk van het elektriciteitsnet in je huis, 1 fase of 3 fasen waarbij geldt dat 3 fasen sneller laadt dan 1 fase. Als je een snel ladende auto hebt, kun je bij een 1 fase aansluiting van je huis, het netwerk altijd aten verzwaren naar 3 fasen. Een belangrijke tip; zorg dat de laadpaal sneller kan laden dan je auto zodat deze ook geschikt is voor je volgende elektrische auto.

Laadpaal of wallbox

Wanneer je een elektrische auto hebt of krijgt dan kun je deze opladen bij een openbaar laadstation. Dit is echter duurder dan wanneer je een eigen laadpaal thuis hebt voor het opladen van je auto. Voor thuis heb je de mogelijkheid om te kiezen uit een laadpaal of wallbox. Een wallbox is aan de muur bevestigd terwijl een laadpaal, het woord zegt het al, op een paal staat.

Wat zijn de kosten voor een laadpaal thuis

Als we het hebben over kosten laadpaal thuis, dan hebben we het over het kopen en plaatsen van een laadpaal of wallbox. Een belangrijke vraag; wil je weinig of juist veel functies zoals slim opladen of kosten verrekenen met je werkgever? De aanschafprijs van een laadpaal varieert tussen de € 700,- en € 1.500, – euro waarbij slimme laadpalen de duurste zijn. Laadpalen zijn verkrijgbaar in meerdere modellen, met verschillende mogelijkheden. Wil je weten welke laadpaal het beste past bij jouw situatie? Dan kun je altijd advies aanvragen bij de experts van Laadkompas.nl. Op deze website kun je ook nakijken welke laadpaal geschikt is voor jouw auto.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *