Maak je huis gezellig met de laatste woontrends van 2018 0

laatste woontrends 2018

Wil je je huis weer helemaal een opfrisbeurt geven of heb je net een nieuwe woning gekocht? Kijk dan goed naar de woontrends van dit moment waarmee je dit jaar je huis helemaal gezellig en hip maakt. De trend van het landelijk wonen doet het nog steeds goed. Denk hierbij aan zachte tinten, maar wel natuurlijke tinten, veel natuurlijke materialen en brocante details. Ook de industriële trend is nog steeds een waar succes. Deze trend is vaak iets stoerder. Denk hierbij aan robuuste meubels en veel industriële materialen als staal. Daarnaast wordt er ook vaak gebruik gemaakt van metaal en hout bij een stoere betonnen muur of vloer.  Voor de vloer heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden. Zo doen een parket, een betonnen vloer of een stenen vloer het heel goed, maar je ziet ook steeds vaker het gebruik van tapijttegel.

Waarom tapijt tegels zo handig zijn

Tapijt tegels zijn ontzettend praktisch in een woning. Bij een praktische vloer denken veel mensen automatisch aan laminaat of een stenen vloer, maar een vloer van tapijt tegels kan ook heel handig en praktisch zijn. De vloer van tapijt tegels is makkelijk zelf te leggen omdat je met losse tegels werkt. Over het algemeen zijn tapijt tegels prima te reinigen, maar mocht het ergens toch heel erg misgaan, dan hoef je alleen maar de tapijttegel die smerig of kapot is te vervangen. Op deze manier hoef je niet gelijk heel je vloer te vervangen en ziet je vloer er toch weer uit als nieuw. Bovendien is zo’n vloer ook veel warmer en zachter aan je voeten dan bijvoorbeeld een stenen vloer of laminaat. Hierbij heb je dus vaak ook geen vloerverwarming nodig.

taptijt tegels

Tapijt tegels ook handig in kleine ruimtes

Heb je een inloopkast, een kelder of een garage waarvan je de vloer eenvoudig en tegen een niet al te hoge prijs wilt opknappen?  Tapijt tegels zijn dan echt de ideale oplossing. Tapijt tegels zijn gemakkelijk neer te leggen en hebben ook nog eens een gezellige en leuke uitstraling. Of wat te denken van de slaapkamers van je kinderen. Je dochter van drie wil natuurlijk het liefst haar hele kamer in een prinsessen roze thema, terwijl ze een aantal jaar later het helemaal gehad heeft met deze kleur. Dan is het best wel veel gedoe als je een geheel nieuwe vloerbedekking moet nemen. Tapijt tegels daarentegen wissel je gemakkelijk om. Maar niet alleen voor de kamer van je dochter of zoon is dit heel handig, maar natuurlijk ook voor je eigen slaapkamer. Soms wil je zelf ook wel eens verandering in je huis en het is fijn als deze verandering al door simpel nieuwe tapijt tegels te realiseren is. Daarnaast is het natuurlijk ook lekker warm en zacht aan je voeten in tegenstelling tot laminaat of steen.  Tapijt tegels zijn voor alle kleine ruimtes in je huis handig en gemakkelijk neer te leggen.

Ben je benieuwd naar de trends voor 2019? Bekijk dan “woontrends 2019“.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *